Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Він не жартує" – Байден відреагував на ядерні погрози Путіна

"Він не жартує" – Байден відреагував на ядерні погрози Путіна
Президент США Джо Байден попередив, що світ може "зіткнутися з Армагеддоном". Фото: facebook.com/joebiden

Погрози президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю реальні.

Вони створюють найбільший подібний ризик із часів Карибської кризи та можуть призвести до Армагеддону. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, передає Bloomberg та Reuters.

"Він (Путін. – Gazeta.ua) не жартує, коли говорить про потенційне застосування тактичної ядерної зброї або біологічної та хімічної зброї. Оскільки його збройні сили, можна сказати, значно недопрацьовують", – зазначив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про долю Путіна після ядерного удару

За його словами, світ не стикався з перспективою Армагеддону з часів президентства Джона Кеннеді та кубинської ракетної кризи.

"Я не думаю, що існує така річ, як можливість легко застосувати тактичну ядерну зброю і не закінчити Армагеддоном. Вперше після кубинської ракетної кризи ми маємо пряму загрозу використання ядерної зброї, якщо насправді все продовжуватиметься тим шляхом, яким вони йшли", – сказав політик.

Байден стверджує, що він і офіційні особи США шукають дипломатичний вихід. За його словами, у США намагаються з'ясувати, де Путін "опиняється в такому становищі, щоб не тільки не втратити обличчя, а й не втратити значну владу в Росії".

21 вересня Володимир Путін вчергове пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї. Стверджував, що його слова – "це не блеф".

17 вересня Джо Байден застеріг Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Будь-яке застосування ядерної зброї матиме "катастрофічні наслідки" для РФ, сказали в Білому домі. Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «"Він не жартує" – Байден відреагував на ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути