середа, 22 березня 2017 14:04

Викладача звільнили за фільм про імперію Медведєва

Викладача звільнили за фільм про імперію Медведєва
Викладача звільнили за фільм про Медведєва. Фото: RuFabula

Викладача Сибірського федерального університету Михайла Константинова звільнили за те, що він показав студентам фільм про "таємну імперію" прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Константинов викладає філософію та культурологію в торговельно-економічному інституті СФУ. На одному з занять продемонстрував студентам ролик про корупційні статки Медвєдєва. Відео підготував Фонд боротьби з корупцією під керівництвом опозиціонера Олексія Навального.

Хтось із присутніх на занятті поскаржився на це, робить висновок Константинов. Про це повідомляє "Медуза".

"Серед студентів курсу виявився донощик. Вочевидь, разом з батьками він чи вона написали донос з приводу того, що я показував фільм про Медведєва. Справа дійшла до ректора СФУ Ваганова, і мене змусили звільнитися. Мовляв, студенти не повинні знати про те, як розкрадають країну, і викладачі, які про це говорять, не повинні вести заняття у вас", - написав викладач у листуванні зі студентами.

У вузі зазначили, що Константинов звільнився за власним бажанням. Конкретних причин не назвали. Звільнення через фільм виглядає, "як мінімум дивно", прокоментували в прес-службі університету. Послалися на те, що відео перебуває у відкритому доступі та студенти самі можуть його побачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він вам не Димон", - росіяни вимагають розслідувати походження статків Медведєва

Розслідування фонду політика Олексія Навального про Медведєва опублікували 2 березня. Відтоді відеоверсію матеріалу подивилися 10 млн користувачів YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Викладача звільнили за фільм про імперію Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути