Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні змінює світовий лад, але не за планом Путіна

Війна в Україні змінює світовий лад, але не за планом Путіна
Замість того, щоб розірвати відносини зі США, європейські союзники, навпаки, стали більш консолідованими з Вашингтоном. Фото: eastnews.ua

Рішення президента Росії Володимира Путіна почати війну проти України змінить світовий порядок, але зовсім не так, як він планував.

Від Лондона до Таллінна тривають оцінки всього, що потрібно зробити для захисту Європи, пише Bloomberg. Водночас Україна платить високу ціну, щоб виграти час для інших держав.

"Не важливо, чим закінчиться ця війна, як би цинічно це не звучало зараз. Згодом історики скажуть, що путінська атака проти України дала Європі час для відновлення, підготовки до боротьби з Росією, а потім і з Китаєм", - заявив ексначальник командування об'єднаних сил Великої Британії генерал Річард Барронс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія визнала помилкою реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну у 2014 році

Країни переосмислюють можливі витратити і те, як їм доведеться битися. Замість того, щоб порвати відносини зі Сполученими Штатами Америки, європейські союзники НАТО, навпаки, стали більш консолідованими з Вашингтоном.

Замість скорочення до розмірів 1997 року, як того вимагав Путін, Альянс відправляє більше сил на свої фронти, щоб стримати потенційне рішення Кремля розширити поле битви.

Збройні сили Великої Британії не будуть у змозі захистити країну у разі масштабного нападу з боку Росії, заявляв Барронс у 2016 році.

Як відомо, сер Річард Барронс обіймав посаду голови Об'єднаного командування збройних сил Британії з 2013 по 2016 рік.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні змінює світовий лад, але не за планом Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути