неділя, 21 квітня 2024 23:10

Від НАТО очікують рішення про збиття ракет, які летять у напрямку Польщі чи Румунії

Від НАТО очікують рішення про збиття ракет, які летять у напрямку Польщі чи Румунії
Російські ракети не раз порушували повітряний простір Польщі. Фото: kyiv24.news

Північноатлантичний Альянс має ухвалити рішення про те, щоб збивати ракети над Україною, які летять у напрямку Польщі чи Румунії.

Це повинно відбуватися у рамках захисту території країн НАТО, сказав польський експерт, екскомандувач сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони країни Вальдемар Скшипчак в коментарі Укрінформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська НАТО можуть допомогти Україні збивати російські ракети - Волкер

"Наратив НАТО має бути наступний: застерігаємо Путіна, що кожна ракета, яка летітиме у наш бік, буде збита. Ми говоримо, що захищаємо себе, і в межах цього захисту збиваємо ракети, які летять у напрямку, наприклад, Польщі чи Румунії", - зазначив Скшипчак.

Політичне рішення про це має бути ухвалено без зволікань на рівні НАТО, адже йдеться про колективну безпеку країн Північноатлантичного альянсу. Крім того, це рішення також відповідатиме інтересам України, додав генерал.

29 грудня минулого року одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі, пробувши в ньому близько трьох хвилин і залетівши майже на 40 км. Тоді у Польщі також підіймали у повітря дві пари винищувачів F-16.

24 березня російська ракета знову порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердів Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Попри те, що у Польщі чергові сили ППО відслідковували траєкторії польоту ракет, остаточно не було прийнято рішень про збиття цих ракет.

Зараз ви читаєте новину «Від НАТО очікують рішення про збиття ракет, які летять у напрямку Польщі чи Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути