Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2024 13:54

Велика Британія не готова до збройного конфлікту будь-якого масштабу - Financial Times

Велика Британія не готова до збройного конфлікту будь-якого масштабу - Financial Times
Велика Британія не готова до збройного конфлікту будь-якого масштабу. Фото: pixabay.com

У разі серйозної загрози Збройні сили Великої Британії не зможуть захистити свою країну.

Британські сили не готові до конфлікту будь-якого масштабу, пише Financial Times із посиланням на ексчиновника оборонного відомства, якому було доручено оцінити військову міць країни.

"Британські Збройні сили діють з обмеженими можливостями, які лише дозволяють проводити миротворчі та гуманітарні операції, евакуацію цивільного населення із зони бойових дій та деякі антидиверсійні заходи. У будь-якій масштабнішій операції у нас швидко закінчаться боєприпаси. Наша оборона занадто слабка. Ми не готові боротися і перемагати у збройному конфлікті будь-якого масштабу", - заявив ексдиректор офісу оцінки та викликів Міністерства оборони Великої Британії Роб Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО необхідно запросити Україну, поки не стало пізно - Джонсон

Королівському військово-морському флоту не вистачає кораблів для патрулювання північної Атлантики з метою моніторингу і стримування активності російських підводних човнів. Протиповітряна оборона країни є недостатньою, щоб зупинити ракетні удари далекого радіусу дії. Королівські військово-повітряні сили потребують майже вдвічі більше винищувачів, ніж є зараз.

Джонсон додав, що наступний уряд країни повинен збільшити витрати на оборону до 3% валового внутрішнього продукту.

"Цей рівень, який еквівалентний майже 80 мільярдам фунтів стерлінгів на рік, поставить Велику Британію на один рівень зі США, Польщею і країнами Балтії. Ці витрати дозволять модернізувати ядерні сили стримування і мати армію, озброєну й оснащену для конфліктів XXI століття", - додав він.

Королівські військово-повітряні сили повинні бути оснащені 265 бойовими літаками, у порівнянні з 137 літаками Typhoon і менш ніж трьома десятками винищувачів F-35, які зараз є в наявності.

"Наступним на черзі є Королівський військово-морський флот, який потребує 25 сучасних військових кораблів - порівняно з двома авіаносцями, шістьма есмінцями і 11 фрегатами, які наявні зараз. Тим часом армія повинна бути розширена до 125 тис. військовослужбовців й оснащена великою кількістю далекобійної артилерії й далекобійних засобів. Зокрема і безпілотниками", - наголосив колишній високопоставлений чиновник оборонного відомства.

Вперше у світі армія Великої Британії почала застосовувати у польових умовах 3D-принтер для оперативного виготовлення запчастин для автотехніки. За допомогою такого 3D-принтера можна виготовити металеві деталі просто у кузові вантажівки менше, ніж за 1 год., повідомило Міноборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія не готова до збройного конфлікту будь-якого масштабу - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути