вівторок, 14 травня 2024 09:59

Британські військові першими в світі почали друкувати 3D-запчастини до техніки

Британські військові першими в світі почали друкувати 3D-запчастини до техніки
Серед переваг як металевих, так і пластикових мобільних принтерів - легке транспортування. Фото: gov.uk/government

Вперше у світі армія Великої Британії почала застосовувати у польових умовах 3D-принтер для оперативного виготовлення запчастин для автотехніки.

За допомогою такого 3D-принтера можна виготовити металеві деталі просто у кузові вантажівки менше, ніж за 1 год., повідомило Міноборони Великої Британії.

"Британські військові використали 3D-принтер для виготовлення запасних частин для транспортних засобів, а також для друку життєво важливих модифікацій бойової техніки під час найбільшого розгортання сил і засобів НАТО в Європі за останнє десятиліття - навчань Steadfast Defender. Використання армією в польових умовах як металевих, так і пластикових мобільних принтерів, які можна легко перевозити з одного місця в інше, - перший випадок у світі, коли ця технологія була використана військовими за безпосередньої підтримки великомасштабних навчань НАТО", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили перший надрукований на 3D-принтері сталевий міст

Серед переваг як металевих, так і пластикових мобільних принтерів - легке транспортування. Вони дозволяють також заощадити транспортні витрати та час, оскільки деталі не потрібно надсилати на ремонт.

"Технологія металографічного друку полягає у використанні комп'ютерного проєктування для цифрового виробництва компонентів. Дрібний металевий порошок, такий як мідь, алюміній або сталь, подається через спеціальну насадку зі швидкістю, що втричі перевищує швидкість звуку, а механічний маніпулятор формує деталь, створюючи об'єкт шар за шаром. Після виготовлення деталь піддається термообробці, фрезеруванню та чистовій обробці", - звітують військові.

Наразі принтер шляхом друку важкодоступних запчастин використовують для обслуговування старих авто, таких як Land Rover. У планах на майбутнє - створення каталогів компонентів для нових транспортних засобів, щоб запчастини можна було друкувати швидко за потребою в польових умовах.

Компанія Ford у тестовому режимі друкує деталі для автомобілів на 3D-принтері. На гігантському принтері розміром із кімнату створюють пластикові запчастини. У компанії сподіваються, що таким чином знизять вартість люксових автомобілів.

Торік у мексиканському штаті Табаско розпочали будівництво унікального поселення з надрукованих на принтері будинків. Над помешканнями працював 3D-принтер, який дозволяє створити цементні фундамент та стіни за 12 год. Новітня бетонна суміш набагато міцніша, аніж традиційна.

Зараз ви читаєте новину «Британські військові першими в світі почали друкувати 3D-запчастини до техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути