пʼятниця, 16 липня 2021 13:13

Відкрили перший надрукований на 3D-принтері сталевий міст
3

У столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший у світі надрукований на 3D-принтері міст.

Після тривалих випробувань пішохідний міст зі сталі офіційно відкрили за участі королеви Максими, пише Gemeente Amsterdam. Конструкцію створила нідерландська компанія MX3D.

"Шеститонний міст встановили над каналом Аудезейтс Ахтербургвал, він перебуватиме під пильним наглядом розробників та науковців. Це перший у світі 3D-друкований міст, повністю виготовлений з нержавіючої сталі", - йдеться в повідомленні.

Конструкцію вперше продемонстрували на нідерландському тижні дизайну в Ейндговені
Фото: amsterdam.nl
Шеститонний міст встановили над каналом Аудезейтс Ахтербургвал
Міст оснастили спеціальними датчиками, які допоможуть дослідникам вести спостереження

Споруда тимчасова, уже за два роки її замінять звичним мостом, який перебуває на реставрації. Експерти тим часом вивчатимуть, як нова конструкція реагує на погодні умови та переміщення пішоходів. Міст оснастили спеціальними датчиками, які допоможуть дослідникам вести спостереження у режимі реального часу. Вони показують щоденну кількість пішоходів, а також дозволять виявити, чи потрібен мосту ремонт.

Конструкцію вперше продемонстрували на нідерландському тижні дизайну в Ейндговені у жовтні 2018-го. Проєкт отримав одразу декілька нагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше виставили на продаж будинок, надрукований на 3D-принтері

Компанія Ford у тестовому режимі друкує деталі для автомобілів на 3D-принтері. На гігантському принтері розміром із кімнату створюють пластикові запчастини. У компанії сподіваються, що таким чином знизять вартість люксових автомобілів.

Торік у мексиканському штаті Табаско розпочали будівництво унікального поселення з надрукованих на принтері будинків. Над помешканнями працював 3D-принтер, який дозволяє створити цементні фундамент та стіни за 12 год. Новітня бетонна суміш набагато міцніша, аніж традиційна.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший надрукований на 3D-принтері сталевий міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути