понеділок, 19 липня 2021 18:42

Ведмідь 10 днів переслідував туристів
5

Пара написала повідомлення на машині
Фото: The Siberian Times
Їх машина застрягла в багні
Через 11 днів їх врятували
Антон і Ніна розповіли про свої десятиденні випробуваннях
Антон і Ніна обіймають один одного після того, як їх врятували

У Росії, на Камчатці, пара застрягла і 10 днів ночей тікала від бурого ведмедя, без їжі, чіпляючись за дерева, щоб сховатися від хижака, який намагався їх з'їсти.

Антон і Ніна Богданови їхали до термальних джерел, коли почався їх кошмар. За словами Ніни, їх плани було залишитися тільки на одну ніч, коли машина застрягла в глибокій калюжі приблизно в 18 км від гарячих джерел на Камчатці. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ангідрид у повітрі, звалища замість пляжів і лайно в морі - на що росіяни перетворили Крим

Без мобільного зв'язку вони провели ніч в автомобілі, який загрузнув, а потім вирушили пішки на туристичну базу, щоб викликати допомогу, і звільнити машину. Знаючи, що ведмеді загрожують, пара надояпала на машині: "Поїхали на базу. Двоє людей". Вони дісталися до бази, коли зрозуміли, що за ними підкрадається ведмідь.

"Ведмідь ішов позаду. Ми його відразу не помітили. Він був абсолютно мовчазний. Чоловік першим побачив хижака. Спочатку ми налякали ведмедя, і він позадкував. Але потім побіг за нами. Ми пробігли 200 м вниз по схилу, до річки, де вилізли на дерево. Ведмідь мало не вбив чоловіка. Я жбурнула у нього пляшку з водою, щоб відвернути, і Антон зумів залізти на дерево", - сказала Ніна.

Через дві години ведмідь кинувся на них, змушуючи пару кинути рюкзаки. Там була єдина їжа, яку ведмідь з'їв. Він взяв всю їжу і потім два дні ретельно охороняв їх. Протягом наступних двох днів вони по черзі спали і спостерігали за хижаком.

"Ми зрозуміли, що у нас немає сил залишатися на дереві без їжі і води. Але ведмідь не залишив би нас в спокої. У спробі спуститися, вони відірвали гілки і кричали на ведмедя. Він відсунувся досить далеко, щоб вони могли спуститися і кинутися в річку. Я мало не потонула, але Антон все-таки витягнув мене. Ведмідь був позаду нас і трохи захопився течією", - сказала Ніна.

Вони перейшли на інший берег, де охоплена страхом пара була змушена знову лізти на дерево, коли голодний ведмідь підійшов ближче. На тому дереві вони залишалися ще два дні. Протягом наступних шести днів Ніна і Антон повільно поверталися до своєї машини, переходячи від дерева до дерева і долаючи не більше 500 м в день. Одна особа спала в гілках, інша була охоронцем. Вони також не давали один одному впасти.

"Ми особливо не спали. Просто обіймалися, було дуже холодно", - говорить Антон.

Приблизно через 11 днів, одна ніч в машині і 10 на деревах, вони повернулися до машини. Тільки в їх останню ніч ведмідь здався і відправився шукати іншу їжу. У машині вони почули шум наближення автомобілів рятувальників.

За минулий рік на Камчатці зафіксовано чотири нападу ведмедів на людей, двоє людей загинули. В регіоні мешкає близько 23 тис. диких ведмедів, це найбільша популяція хижаків в Росії.

У російському Кемерово дресирований ведмідь на арені цирку кілька разів напав на артистів. На опублікованому в соціальних мережах відео видно, як під час номеру тварина починає нападати на дресирувальників.

Зараз ви читаєте новину «Ведмідь 10 днів переслідував туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути