середа, 01 червня 2022 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Вашингтон не хоче, аби війна "розлилася за межі України" - міністерка армії США

Вашингтон не хоче, аби війна "розлилася за межі України" - міністерка армії США
Міністерка армії США Крістін Вормут заявила, що Вашингтон не може дозволити ескалацію війни. Фото: Getty Images

США планують передати Україні все необхідне озброєння. Однак змушені враховувати варіанти, за яких це може призвести до значної ескалації у відповідь з боку РФ.

Вашингтон не хоче, аби війна "розлилася за межі України" або не пішла "в жахливому напрямку". Про це заявила міністерка армії США Крістін Вормут під час конференції в Atlantic Council.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слід зробити те, чого росіяни не очікують" - Єрмак звернувся до парламенту Ірландії

"Адже якщо Путін відчує, що його загнали в кут, що він робитиме? Чи стане він розглядати застосування хімічної зброї чи навіть якусь тактичну ядерну зброю? Тому ми в адміністрації змушені дуже тверезо оцінювати ці ризики й дуже акуратно продумувати, що ми можемо зробити, щоб допомогти Україні, і що саме їй потрібно, але щоб уникнути розширення конфлікту", – пояснила вона.

Вормут визнала, що "чим далі, тим складніше буде підтримувати високий бойовий дух українських військ з огляду на всі бомбардування". Однак додала, що США все ж таки "не можуть дозволити, щоб відбулася ескалація цієї війни".

На думку міністерки армії США, якщо така ескалація трапиться, єдність союзників по НАТО й американську підтримку України "буде набагато складніше підтримувати".

Сполучені Штати Америки передадуть Україні більш досконалі ракетні системи і боєприпаси до них, які дозволяють точніше вражати цілі. Також Вашингтон продовжить постачати Україні зброю, повідомив президент США Джо Байден у своїй колонці в The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон не хоче, аби війна "розлилася за межі України" - міністерка армії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути