четвер, 27 січня 2022 04:37

У зоопарку помер найстаріший у світі самець горили

У зоопарку помер найстаріший у світі самець горили
Тварину знайшли мертвою 25 січня. Фото: pixabay.com

У США, у штаті Джорджія у зоопарку Атланти помер найстаріший у світі самець горили Оззі.

Йому був 61 рік, йдеться у заяві зоопарку. Горил вважають старими після 40 років.

"Тварину знайшли мертвою 25 січня, причина смерті наразі невідома, це покаже розтин. Минулого четверга, 20 січня, у нього знизився апетит. Ветеринарна служба надавала йому підтримку, щоб спонукати їсти та пити. Протягом останніх 24 годин у нього додатково зʼявився набряк обличчя та слабкість", - повідомили в зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сovid-19 вбив зіркового сніжного леопарда

Смерть Оззі настала через декілька днів після того, як його співмешканку Чумбу приспали за допомогою евтаназії через погіршення стану здоровʼя. Їй було 59 років. Вони були разом понад 15 років.

"Це нищівна втрата для зоопарку Атланти. Хоча ми знали, що цей час колись настане, ця неминучість ніяк не може зупинити глибокий сум, який ми відчуваємо через втрату легенди", - заявив директор зоопарку Реймонд Кінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінгвін зняв на відео своє підводне полювання

Оззі був єдиним із виживших представників першого покоління горил, які прибули в зоопарк Атланти у 1988 році. Горила увійшла в історію зоології у 2009 році, ставши першою у світі, що добровільно взяла участь у вимірюванні артеріального тиску.

У Оззі залишилася дочка Кучі, сини Кекла, Стаді та Чарлі, а також онука Лулу, правнучка Енді та правнук Флойд. Усі вони живуть у зоопарку Атланти.

Західні рівнинні горили перебувають під загрозою зникнення. У деяких частинах Західної Африки їх популяція знижується на 90%.

У Миколаївському зоопарку мешкає мавпа породи саймірі на прізвисько Макс, якій уже 34 роки. Для цих тварин такий вік вважається неймовірно довгим. У вольєрі Макс живе разом з подругою Ялою. Це єдина пара саймірі в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку помер найстаріший у світі самець горили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути