неділя, 27 січня 2019 10:57

В США назвали нового президента Венесуели

В США назвали нового президента Венесуели
Полковник Хосе Луїс Сілва Фото: Reuters

Військовий аташе Венесуели у Вашингтоні полковник Хосе Луїс Сілва заявив про визнання Хуана Гуайдо легітимним президентом країни. Свою заяву він зробив в суботу з офісу у Вашингтоні.

"Сьогодні я закликаю народ Венесуели, і особливо моїх братів у національних збройних силах, визнати президента Хуана Гуайдо єдиним законним президентом", – заявив Сілва. Він став першим високопоставленим дипломатом і військовим Венесуели, який відмовився визнавати Ніколаса Мадуро легітимним главою держави, пише radiosvoboda.

23 січня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної і економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Гуайдо заявив, що Мадуро, який у травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є вісім днів: країни ЄС висунули Мадуро жорсткий ультиматум

Хуана Гуайдо визнали тимчасовим президентом майже всі країни Латинської Америки, Бразилія, США і Канада. Низка країн, зокрема Росія, вважають законним президентом Венесуели Мадуро.

У суботу ситуацію у Венесуелі обговорювалася на Раді безпеки ООН. Держсекретар США Майкл Помпео на засіданні закликав всі країни світу "почути голос венесуельського народу" і визнати Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом Венесуели.

У 2018 році економічне становище Венесуели продовжувало погіршуватися: показник інфляції в країні перевищив позначку одного мільйона відсотків за рік. У більшості міст спостерігається нестача товарів повсякденного користування, мільйони людей емігрували з країни в пошуках роботи.

Зараз ви читаєте новину «В США назвали нового президента Венесуели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути