субота, 26 січня 2019 16:43

Є вісім днів: країни ЄС висунули Мадуро жорсткий ультиматум

  Країни ЄС висунули поваленому главі Венесуели Ніколасу Мадуро ультиматум
Країни ЄС висунули поваленому главі Венесуели Ніколасу Мадуро ультиматум

Великобританія, Німеччина, Франція та Іспанія висунули поваленому главі Венесуели Ніколасу Мадуро ультиматум: або він протягом 8 днів оголошує нові вибори, або вони визнають Хуана Гуайдо новим президентом.

Зокрема, його озвучив глава Франції Еммануель Макрон у Twitter. "Венесуельський народ повинен мати право вільно вирішувати свою долю", — написав він.

Політик додав, що Франція знаходиться в контакті зі своїми європейськими союзниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Венесуелі: затримали 500 осіб

Також 26 січня глава уряду Іспанії Педро Санчес заявив, що Мадрид може визнати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Це станеться, якщо діючий президент республіки Ніколас Мадуро не оголосить про проведення виборів протягом восьми днів.

 

Аналогічну заяву озвучило МЗС Великобританії.

При цьому лідер місцевої опозиції, який проголосив себе тимчасовим президентом, Хуан Гуайдо заявив, що дострокові вибори президента Венесуели можуть пройти протягом 6-9 місяців.

Він додав, що поки не готовий до проведення переговорів зі владою, бо ті "намагаються виграти час, як вони робили вже багато разів".

До Венесуели для підтримки поваленого в результаті протестів президента Ніколаса Мадуро нібито були спрямовані бійці російської ПВК "Вагнера", якій приписують злочини по всьому світу, повідомляє агентство Reuters. При цьому, уточнюється, що число найманців може досягати 400 осіб. За іншими даними, група озброєних військових менше і складається з найманців, які брали участь в бойових діях в Сирії і Україні.

Глава комітету Загальноросійського офіцерського зібрання, отаман хутірського козачого товариства "Ховріно" Євген Шабаєв, зазначив, що вирушили до Венесуели бійці ще за кілька днів до початку протестів і добиралися не з Росії, а чартерними літаками через Кубу. Міністерство оборони Росії і Міністерство інформації Венесуели коментувати скандальну інформацію відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Є вісім днів: країни ЄС висунули Мадуро жорсткий ультиматум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути