пʼятниця, 12 травня 2017 20:43

В російській колонії зеки провели акцію "Безсмертний полк"
5

У російських колоніях пройшли заходи, присвячені Дню Перемоги
У російських колоніях пройшли заходи, присвячені Дню Перемоги
У російських колоніях пройшли заходи, присвячені Дню Перемоги
Ув'язнені одного із СІЗО виготовили макет танка Т-34
Ув'язнені одного із СІЗО виготовили макет танка Т-34

У виправних установах Кіровської області в Росії пройшли заходи, присвячені Дню перемоги.

Ув'язнені взяли участь в акції "Безсмертний полк", пройшовши з портретами родичів-учасників Великої Вітчизняної війни по території колонії. Також для засуджених провели вікторину на знання військових подій і організували тематичний кінопоказ. Ув'язнені одного із СІЗО виготовили макет легендарного танка Т-34. Машину зробили з картону, паперу та фанери.

Ув'язненим запропонували тиждень приймати їжу за добовими нормами харчування, що діяли в роки війни для червоноармійців.

"234 засуджених взяли участь в акції, що тривала тиждень. За словами учасників, голод і думки про їжу іноді заважали працювати, але відчуття солідарності, патріотична налаштованість допомогли витримати це випробування", - повідомляє прес-служба УФСІН Росії у Кіровській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ненавиджу! Давайте її вб'ємо!": художницю зацькували за антивоєнні плакати в Петербурзі

Чим годували ув'язнених в цей період - у відомстві не уточнили. Згідно з постановою Державного комітету оборони від 12 вересня 1941 року, червоноармієць на передовій повинен був отримувати в день 800 грам житнього хліба, 500 грам картоплі, 320 грам овочів, 170 грам круп і макаронів, 150 грам м'яса, 100 грам риби, 50 грам жирів і 35 грам цукру.

"Урочисті заходи організовані з метою розвитку у засуджених почуття патріотизму, гордості і приналежності до вітчизняної історії та культури, а також збереження пам'яті про події Великої Вітчизняної війни. Як відзначають самі засуджені, в такі дні вони відчувають себе частиною Великого народу, який здобув перемогу", - заявили в УФСІН.

Щороку 9 травня в Росії ура-патріотична істерія досягає піку. Зі свята "зі сльозами на очах" цей день перетворився в путінській Росії на державно-патріотичний шабаш та інструмент просування "русского мира". Про це пише російський опозиційний політик Гаррі Каспаров.

Зараз ви читаєте новину «В російській колонії зеки провели акцію "Безсмертний полк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути