четвер, 20 жовтня 2022 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці

В РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці
У Центробанку РФ заявили, що путінська мобілізація завдала шкоди російській економіці. Фото: eastnews.ua

Оголошена російським диктатором Володимиром Путіним мобілізація вже вдарила по споживчій довірі й діловій активності Російської Федерації.

Так звана часткова мобілізація призвела до масової втечі з країни-агресорки понад 350 тис. росіян і тиснутиме на економіку РФ упродовж наступних місяців, повідомляє Bloomberg із посиланням на звіт аналітичного департаменту Центробанку Росії.

"У вересні відновлення економічної активності зупинилося. До кінця місяця тенденція почала погіршуватися. Зміна споживчих настроїв на тлі невизначеності, що зростає, може тимчасово стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити спроби компаній усунути обмеження з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності в найближчі місяці", – ідеться в доповіді департаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Добре, хоч автомати не змушують купувати" ‒ як Росія укомплектовує своїх мобілізованих

Призов посилив і без того гострий брак робочої сили й негативно вплинув на довіру споживачів і бізнесу.

Вихід іноземних компаній з російського ринку після повномасштабного вторгнення в лютому створив інфляційний тиск, а постачання ключових споживчих товарів закінчилися. Водночас експерти вважають, що вплив санкцій США та Європи на нафтовий і технологічний сектори досі не відчутний.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У РФ також закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки. Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «В РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути