субота, 15 жовтня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ уже не може виробляти критично важливе для війни в Україні озброєння

РФ уже не може виробляти критично важливе для війни в Україні озброєння
У Росії закінчується мікроелектроніка для озброєння. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти та обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння.

У Росії закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК, стверджує заступник міністра фінансів Сполучених Штатів Америки Воллі Адейомо.

"Російські чиновники стурбовані тим, що у них не вистачає іноземних компонентів. Два найбільші російські виробники мікроелектроніки були змушені тимчасово призупинити виробництво через відсутність критично важливих зарубіжних технологій", – заявив він, не уточнивши, про які компанії йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін перезапускає ВПК: працівників оборонпромисловості перевели на 12-годинні зміни

Водночас російська армія втратила 6 тис. одиниць техніки з початку повномасштабного вторгнення в Україну, а боєприпаси витрачаються з такою швидкістю, що їх неможливо поповнювати. Ще у травні РФ почала стикатися з нестачею танків, дизельних двигунів, вертолітних та літакових двигунів. Через брак підшипників виникли проблеми з виробництвом та ремонтом танків та іншої техніки.

Повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки.

Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію.

Тиск підштовхує Путіна до нестійких, радикальних фіскальних і монетарних інтервенцій. Кремлівські фінанси перебувають у набагато важчому становищі, ніж заведено вважати. Економіка РФ скалічена санкціями.

Зараз ви читаєте новину «РФ уже не може виробляти критично важливе для війни в Україні озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути