субота, 17 грудня 2022 18:37

У Польщі "спакували" ймовірних шпигунів РФ та Білорусі

У Польщі "спакували" ймовірних шпигунів РФ та Білорусі
Фото: УНІАН

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Польщі затримали шість осіб, підозрюваних у співпраці з російськими чи білоруськими службами.

Польська влада також вислала з країни 45 російських чиновників, які офіційно працювали в дипломатії, але вели розвідувальну діяльність проти Польщі. Про це повідомив уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарін в інтерв'ю i.pl.

"Російська сторона та їхні довірені особи, тобто білоруські служби, виявляють активність, але це не залишається поза увагою польської контррозвідки. Шпигунські розслідування тривалі, про їх результати часто доводиться розповідати із запізненням", – зауважив Жарін.

За його словами, Польща стала об'єктом посиленої уваги російських спецслужб та їхніх білоруських колег саме після вторгнення армії РФ в Україну у лютому 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці повідомили, чи готує РФ ударну групу для нового повномасштабного наступу

"Російська діяльність – шпигунська і гібридна – є функцією російської політики. Росія вкладає ресурси та гроші в пропагандистську, гібридну чи розвідувальну діяльність не для якихось віртуальних цілей, а для реалізації свого політичного порядку денного. Усі країни, які мають стосунок до України, повинні враховувати, що вони будуть об'єктом різного роду розвідувальних дій чи інформаційного тиску Кремля", – попередив Жарін.

Водночас він відзначив, що російська розвідка не припинить своїх спроб проводити розвідувальну діяльність на території Польщі.

"Росія налаштована агресивно і вороже щодо Польщі. І це не зміниться. Російські служби активні та працюють. Хоча реакція Польщі та наших союзників у вигляді випровадження великої кількості російських шпигунів з Європи послаблює можливості російської розвідки", – наголосив Жарін.

Країни НАТО не ставитимуться до Росії таким чином, як вона ставиться до України й українців. Президент Польщі Анджей Дуда сказав про це у відповідь на розмови про "гарантії безпеки" для РФ.

Він запевнив, що НАТО не чинитиме агресії стосовно Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі "спакували" ймовірних шпигунів РФ та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути