субота, 04 грудня 2021 20:28

У Нідерландах влаштували масштабну акцію проти Covid-обмежень
10

У нідерландському Утрехті 4 грудня понад 3 тис. людей вийшли на акцію проти нових Covid-обмежень, які в країні запровадили минулого тижня.

Люди з плакатами із гаслами про "медичну свободу" зібралися на марш у центральній частині міста, повідомляє Reuters.

"На місце протесту стягнули значні сили поліції. Демонстрація та марш спричинили затори. Про інциденти не повідомляють. Це перша велика акція в країні після останнього посилення карантину, що включає закриття барів, ресторанів і магазинів у вечірній і нічний час", - йдеться у повідомленні.

Муніципалітет надав дозвіл на проведення протестного маршу. Організатори акції закликали учасників поводитися чемно та у законний спосіб висловити своє невдоволення "протиковідними" заходами, що діятимуть до 18 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр столиці перекрили протестувальники проти обмежень для нещеплених

Фото: Reuters

Згідно з новими правилами, супермаркети можуть працювати до 20:00, а торгові центри, магазини, які продають товари не першої необхідності, ресторани, кафе, театри, кінотеатри, музеї, перукарні, салони краси та спортзали мають зачинятися о 17:00.

Школи не закриватимуть, але учні зобов'язані носити захисні маски на перервах. Регулярним має стати самотестування на Covid-19 для вчителів. Жителів країни закликають працювати у віддаленому режимі, а в офісах дотримуватися соціальної дистанції 1,5 м.

У Нідерландах повністю щеплені від коронавірусу майже 70% дорослого населення. За минулу добу в країні з населенням близько 17 млн зареєстрували понад 22,7 тис. заражень.

У середині листопада Нідерланди стали першою країною Західної Європи, яка повернула частковий локдаун для магазинів, спортивних змагань та сфери громадського харчування. Це спровокувало заворушення у низці міст. Найжорсткішими подїі були у Роттердамі, де поліція застосувала зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антивакцинатора Стахіва з СІЗО відпустили додому

В Австралійському Мельбурні під час масових акцій протесту проти карантину затримали понад 230 людей. Поліція звинувачує мітингуючих у надмірній агресивності. Щонайменше 10 поліцейських отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах влаштували масштабну акцію проти Covid-обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути