Ексклюзиви
пʼятниця, 30 липня 2021 10:31

Центр столиці перекрили протестувальники проти обмежень для нещеплених

Центр столиці перекрили протестувальники проти обмежень для нещеплених
Учасники акції перекрили центр словацької столиці / SITA

Сотні людей у ​​четвер, 29 липня, заблокували рух у центрі словацької столиці Братислави, протестуючи проти закону, який дає тим, хто отримав вакцинацію проти Covid-19, легший доступ до громадських заходів і публічних місць.

Закон вимагає від людей, які не зробили щеплення, здавати ПЛР-тести заради такого доступу. Його схвалив парламент у неділю, 25 липня, і підписала президентка Зузана Чапутова в понеділок. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинували 90% населення за тиждень

Словаччина приєднується до дедалі більшої кількості країн, які ухвалили аналогічні закони, що вакцина або негативний ПЛР-тест будуть необхідні для входу в кінотеатри, ресторани та інші закриті приміщення.

Групи протестувальників зібралися на майдані перед резиденцією Чапутової зранку. Їхня кількість збільшувалася впродовж дня. Протест, хоча й був мирним, порушив рух транспорту в місті. Але поліція не вжила жодних дій для розігнання натовпу.

Аналогічна акція протесту відбулася минулої п'ятниці перед будівлею словацького парламенту, коли спецназ застосував сльозогінний газ до людей, які блокували вхід і закидували будівлю яйцями.

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на четвер 35,7% словаків повністю вакциновані. Це один із найнижчих показників на душу населення в ЄС.

Президент США Джо Байден закликав запровадити грошову винагороду людям, які щеплюються проти коронавірусу. Міністерство фінансів готове надати технічну допомогу штатам, щоб реалізувати цю пропозицію.

Зараз ви читаєте новину «Центр столиці перекрили протестувальники проти обмежень для нещеплених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути