Ексклюзиви
вівторок, 28 вересня 2021 13:05

У Китаї майже 100 млн людей мають перебої з електрикою

У Китаї майже 100 млн людей мають перебої з електрикою
Відключення електрики в Китаї зачепило 100 млн людей / Getty Images

У Китаї посилюється енергетична криза, через яку почалися перебої в роботі заводів. Тепер електрики бракує й у містах.

Бракує електрики жителям провінцій Ляонін, Гірин і Хейлунцзян. У деяких містах жителів просять не користуватися під час пікового споживання бойлерами й мікрохвильовками. Торгові центри закривають раніше. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обсяг інвестицій КНР в Україну збільшився вп'ятеро

У 10 провінціях запровадили обмеження на споживання електрики. Перебої можуть торкнутися майже 100 млн людей. Експерти вважають причиною дефіцит вугілля та нові квоти на викиди вуглекислого газу в країні. Державна електромережева корпорація Китаю пообіцяла найближчим часом відновити електропостачання в усіх містах.

Через перебої минулого тижня зупинилися чимало заводів. Зокрема ті, які постачають компоненти Tesla й Apple. Один із постачальників плат для Apple, компанія Unimicron Technology Corp, заявила, що через обмеження на споживання електрики три її заводи зупинили роботу на п'ять днів - з 26 до 30 вересня.

Проблеми з електрикою в Китаї почалися ще влітку. Одна з енергетичних компаній написала в соцмережах, що перебої триватимуть всю зиму, а раптове відключення електрики стане новою нормою.

16 липня в Китаї почала працювати нова система обміну квотами на викиди вуглецю. Завдяки їй Пекін планує скоротити викиди парникових газів китайськими заводами. До 2060 року КНР хоче стати вуглецево нейтральною країною. Це означає, що всі шкідливі викиди китайських заводів в атмосферу компенсують за допомогою технологій, переходом на менш токсичні матеріали й висаджуванням дерев.

На південному сході Китаю в провінції Сичуань унаслідок масштабного зсуву ґрунту в неділю загинули дві людини.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї майже 100 млн людей мають перебої з електрикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути