понеділок, 23 серпня 2010 14:30

В Івано-Франківську частували гусячою печінкою із буряком (ФОТО)
5

У рамках міжнародного мистецького фестивалю вільного міста – "Porto Franko" в Івано-Франківську, відбулась презентація французької кухні. Кухар Ерве Бурдон із Парижу переплів у стравах українські та французькі традиції приготування їжі.

Француз кілька годин готував чотири вишукані страви. Кожна містила національні складові двох країн. Короною вийшов – рулет із фуагри та червоного буряка.

"Те що ми їмо сьогодні, це не є українською кухнею. Мені подарували книжку XVII століття української кухня тієї епохи. Там немає нічого спільного із стравами, що готуються зараз. Багато людей кажуть, що борщ – українська страва. Моя бабуся готує найкращий борщ, значить в Україні є близько 40 млн. видів борщів. Коли я поїду в Росію, там також варять борщ. Але якщо їду в Карпати, то найду такі страви, які ніде не готують. Ви носії чистої української кухні, - звернувся до івано-франківців французький шеф-кухар. – Розвивайте її, і продавайте. Ви маєте сказати усьому світові, те що вони їдять не українська кухня".

Ерве Бурдон працює у ресторанах із 17 років. Готував для відомих готелів Європи, також у ресторанах із зірками Мішелін.

Як повідомив кореспонденту Gazeta.ua організатор проекту Роман Григорів, в обласному центрі Прикарпаття вперше презентують фестиваль такого рівня, де показують не тільки кінематограф, живопис, музику, а й мистецтво приготування їжі.

Фестиваль "Porto Franko" завершиться сьогодні імпровізацією французького віолончеліста Домініка де Війєнкура з письменником Тарасом Прохаськом на Пнівському замку в селі Пнів Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Фото: Марія ПЕТРІВ

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську частували гусячою печінкою із буряком (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути