Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2021 12:29

В Італії Україну віднесли до "російського регіону"

В Італії Україну віднесли до "російського регіону"
Посольство України в Італії звернулося до Міністерства освіти країни з закликом "виправити спотворену інформацію". Фото: pixabay.com

В італійському підручнику з географії для середньої школи Україну назвали "частиною російського регіону". На думку автора Альберто Фре, туди входять також Білорусь, Молдова та країни Балтії.

Першою спотворену інформацію в підручнику Namaskar. Benvenuti nel mondo della geografia знайшла українка Тетяна Безрученко.

"Анексований Крим на карті показали українською територією, однак населення півострова віднесли до населення Росії. Особливий захват викликає опис того, що сталося в Криму 2014-го: пройшов референдум і 97 відсотків "обрали РФ, але ЄС та інші країни не визнали цього рішення". Ані слова про анексію, про військове вторгнення", - обурено написала вона у Facebook.

Посольство України в Італії звернулося до Міністерства освіти країни з закликом "виправити спотворену інформацію щодо України та припинити замовчування фактів російської агресії проти нашої держави". Дипломати також направили офіційне звернення до Асоціації італійських видавців та до видавництва підручника Альберто Фре, запропонувавши надати їм навчальні посібники з правдивою інформацією щодо подій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська компанія опублікувала мапу України без Криму

Видавництво "Грамота" переробило умовну позначку України без Криму в підручниках з історії для 9-10 класів. У березні стало відомо, що у двох підручниках з історії України опублікували карту, на якій відсутній окупований Крим. У Міністерстві освіти і науки назвали це "прикрою помилкою".

Зараз ви читаєте новину «В Італії Україну віднесли до "російського регіону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути