Ексклюзиви
вівторок, 16 травня 2023 07:57

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЦРУ вербуватимуть невдоволених Кремлем російських шпигунів

В ЦРУ вербуватимуть невдоволених Кремлем російських шпигунів
ЦРУ запускає нову кампанію з вербування росіян. Фото: eastnews.ua

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки вирішило переконати незадоволених війною в Україні росіян поділитися секретною інформацією.

ЦРУ опублікувало відео з інструкціями, щоб російські шпигуни могли анонімно зв'язатися з американською розвідкою, повідомляє CNN.

"Мотивуюче емоційне відео закінчується інструкціями щодо того, як росіянам, невдоволеним життям у РФ анонімно та безпечно зв'язатися з американськими розвідниками. Ролик опублікували на усіх соціальних медіа-платформах відомства", – пише видання.

Співробітники ЦРУ, які беруть участь у проєкті, заявили, що вторгнення Росії в Україну створило "історичну можливість", щоб росіяни надали інформацію, яка потрібна США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ втрачає позиції під Бахмутом: свіжі карти боїв

Відео націлене на осіб, які мають протилежну із владою у Кремлі думку і працюють у делікатних сферах, маючи доступ до цінної інформації. У ньому не згадується ані російський диктатор Володимир Путін, ані війна в Україні. Натомість ідеться про "вічні" теми, які давно переконували незадоволених росіян звернутися до ЦРУ.

"Ми хотіли донести до росіян їхньою мовою, що ми знаємо, через що вони проходять. На першому місці – Україна, але це симптом чогось більшого", – заявив один із чиновників на умовах анонімності.

Під час холодної війни ЦРУ, використовуючи радянську статистику, дійшло висновку, що в СРСР друга за величиною економіка у світі, розмір та виробничі можливості якої суперничали зі США. Але коли впав комунізм, економіка Росії виявилася не набагато більшою за португальську.

Російські шпигуни були й залишаються найбільшою загрозою для Данії та низки європейських країн. Війна в Україні тільки збільшила шпигунські потреби Росії.

Зараз ви читаєте новину «В ЦРУ вербуватимуть невдоволених Кремлем російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути