Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2021 17:39

В чатах комп'ютерних ігор пропагують екстремізм

В чатах комп'ютерних ігор пропагують екстремізм
Створений користувачами нацистський концтабір в грі Minecraft / ВВС

Екстремісти використовують популярні відеоігри та ігрові чат-платформи для поширення ненависті.

За три місяці дослідники ВВС виявили антисемітизм, расизм і гомофобію на платформах, де користувачі говорять про такі ігри, як-от Call of Duty і Minecraft. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Time назвав 10 найважливіших гаджетів десятиліття

Дослідники говорять, що екстремістські наративи повсякденні в розмовах між геймерами й можуть бути шляхом для радикалізації.

"Для протидії расистській поведінці ми банимо гравців за расистські та орієнтовані на ненависть імена, впровадження нових технологій і спрощення гравцям змоги повідомляти про образливу поведінку", - заявили у відповідь в Call of Duty.

Але дослідники також виявили екстремістські сценарії "рольових ігор" на різних платформах, які дозволяють гравцям створювати й публікувати власні карти й середовища. До них належать нацистські концтабори й уйгурські табори для ув'язнених в іграх Roblox і Minecraft.

У грі про водіння Roblox гравцям пропонували "стати расистами" і "вбивати людей, що належать до етнічних меншин, збиваючи їх на машині".

"Можливо, у них не грає величезна кількість людей, але вони дають змогу екстремістам створювати рольові ігри, втілювати радикальні фантазії в інтернеті", - каже Джейкоб Дейві з Інституту стратегічного діалогу.

"Невпинно працюємо, щоб платформа залишалася безпечним простором і з комбінацією машинного навчання, і командою з понад 2000 модераторів. Цілодобово стежимо за безпекою, щоб виявляти й швидко реагувати на будь-який неприйнятний контент чи поведінку", - відповідають в Roblox.

"Терористичний або насильницький екстремістський контент суворо заборонений нашими стандартами спільноти. Вживаємо заходів для видалення такого, якщо з'являється в системах", - кажуть в Minecraft.

На думку дослідників, екстремісти, можливо, звернулися до ігрових майданчиків після того, як гіганти соцмереж посилили правила.

"Екстремісти потенційно знайшли безпечні гавані для поширення своїх ідеологій або для традиційнішої пропаганди - те, що вони б зробили кілька років тому у Facebook, YouTube чи Twitter. Онлайн-ігри є засобом спілкування на підставі спільного хобі, зокрема й для екстремістів. Це спосіб для них встановити контакт з однодумцями, поспілкуватися і сформувати міцніші соціальні зв'язки. А це може бути дійсно важливо з огляду на просування екстремістських ідей у світі", - говорить Дейві.

Японські вчені виготовили меблі, яка змінює колір залежно від ваги й статі людини, яка ними користується. Залежно від статі стілець змінює колір на рожевий або блакитний. Якщо людина важить забагато для свого віку та зросту, стільці стають яскраво-червоними.

Зараз ви читаєте новину «В чатах комп'ютерних ігор пропагують екстремізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути