вівторок, 02 листопада 2021 04:38

В Австралії випробовують Covid-вакцину у формі пластиру

В Австралії випробовують Covid-вакцину у формі пластиру
Вакцина Hexapro використовує стабілізовану форму "спайкового" білка. Фото: eurekalert.org

В Австралії науковцям вдалося успішно ввести в мишей препарат проти коронавірусу за допомогою пластиру з мікроголками.

Covid-вакцину Hexapro створив у квітні Техаський університет США, повідомила пресслужба Квінслендського університету.

"Науковці з Квінсленда спільно з австралійською біотехнологічною компанією Vaxxas розробили пластир із 5 тис. мікроголками високої щільності, який покрили препаратом. Пластир прикладається до шкіри на декілька секунд, а препарат всотується в організм. Відчуття під час застосування цього способу ін'єкції нагадують натискання нігтем на шкіру", - йдеться у повідомленні.

Вакцина Hexapro використовує стабілізовану форму "спайкового" білка, яким вірус SARS-CoV-2 прикріпляється до інших клітин, і генерує імунну відповідь на нього. Результати доклінічних випробувань Hexapro показали, що введення вакцини через пластир дієвіше, аніж за допомогою голки. Миші швидше виробляли імунну відповідь на Сovid-19.

Університет спільно з Vaxxas планує якнайшвидше розпочати клінічні випробування вакцини-пластиру. Розробники сподіваються, що це прискорить щеплення людей у всьому світі, передусім у країнах із низьким і середнім рівнями доходу.

"Вакцина у висушеному стані на пластирі зберігає свої властивості протягом щонайменше 30 днів за температури 25°C і протягом тижня — за температури 40°C. Вона не потребує холодного температурного режиму, як деякі аналоги", - заявив професор Квінслендського університету Девід Мюллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили новий епіцентр Covid-пандемії у світі

Наприкінці вересня у Стенфордському університеті та університеті Північної Кароліни також винайшли вакцину проти коронавірусу у вигляді пластиру. Він дозволяє вакцинуватися без болю. Тоді дослідження також проводили на тваринах.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії випробовують Covid-вакцину у формі пластиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути