Ексклюзиви
субота, 25 серпня 2018 17:43

В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту

В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту
В Японії створили раду з питань летючого транспорту. Фото: Meest-Online

В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту, яка в найближчі 10 років має створити та запровадити правила руху для летючих автомобілів.

До нового відомства увійшла 21 компанія, серед них американська корпорація Boeing, європейський концерн Airbus, а також Toyota, ANA Holdings, Cartivator, Japan Airlines і Uber Technologies. Про це повідомляє Bloomberg.

"Уряд Японії надасть відповідну підтримку для реалізації концепції літальних апаратів", — сказали в Міністерстві торгівлі країни.

Японський уряд ще в липні заявив, що має на меті розвивати громадський летючий транспорт. Так перші польоти запланували на 2020 рік. Спочатку летючі авто будуть використовувати під час стихійних лих, або у разі пошкодження доріг, для того, аби переміщати людей між населеними пунктами. У Японії переконані, що летючий громадський транспорт значно знизить затори на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили бронемашину, яка може літати

29 серпня пройде перше засідання ради з питань летючого транспорту. NASA і Uber вже уклали угоду про співпрацю над створенням летючого таксі Uber Elevate. Автовиробник Toyota також заявив, що підтримає групу інженерів, які займаються розробкою повітряного автогмобіля.

В Словаччині компанія AeroMobil представила дизайн літаючого автомобіля. Машина зможе як їздити по землі, так і літати у небі.

Зараз ви читаєте новину «В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути