пʼятниця, 03 грудня 2021 03:46

В Амстердамі відкрили супермаркет "навпаки" для бідних

В Амстердамі відкрили супермаркет "навпаки" для бідних
У перший день роботи супермаркету "навпаки" зібрали понад 40 коробок консервів, зубної пасти, плиток шоколаду та інших товарів / Twitter/TulipExpats

У середу, 1 грудня, у столиці Нідерландів відкрився супермаркет "навпаки". Покупці мають приносити туди товари, а не купувати їх.

Вони будуть розраховані на 4 тис. найбільших потребуючих жителів Амстердама. За оцінками, їхня кількість збільшилася на 30% за час пандемії. Про це повідомляє Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі встановили різдвяну ялинку

"Те, що ми купуємо у супермаркетах, часто має короткий термін придатності, – каже Фрік Весселс із організації Food Bank. – Люди часто шукали вирішення цієї проблеми, і тоді народилася ідея супермаркету "навпаки".

Цей супермаркет розташований у центрі столиці. Волонтери просять відвідувачів приносити якомога більше продуктів, що не швидко псуються. У перший день роботи зібрали понад 40 ящиків із консервами, зубною пастою, плитками шоколаду та іншими предметами.

"Нам знадобиться додаткова допомога волонтерів із наближенням свят", - каже Весселс.

Тим часом, за даними Статистичного управління Нідерландів CBS, кількість мільйонерів в Амстердамі зростає. У 2020 році понад 20 тис. домогосподарств у столиці мали активи, вищі за 1 млн євро. Відсоток мільйонерів в Амстердамі більш ніж подвоївся за 5 років.

Амстердам із населенням 870 тис. осіб стає містом заможних людей. Число малозабезпечених мешканців міста за 10 років знизилося з 51% до 47,5%. 18% амстердамців належить до середнього класу. Багато людей із середнім статком, наприклад вчителі та медсестри, їдуть із міста. За даними CBS, в основному це пов'язано з цінами на житло та високою орендною платою, які стали для них надто високими.

Зима прийде до України за графіком. Грудень буде теплим, а лютий обіцяє бути сніжним. На Новий рік та Різдво очікуються сильні морози до -30°С. Водночас, снігу на свята не прогнозують, повідомив директор "Укргідрометцентру" Микола Кульбіда.

Зараз ви читаєте новину «В Амстердамі відкрили супермаркет "навпаки" для бідних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути