пʼятниця, 11 травня 2018 06:07

Унікальна печера та VIP-яхти - що подивитися в турецькій Аланії
11

Аланія приваблює туристів чистим морем, пляжем та місцевими туристичними пам'ятками
Фото: Юлія Шеко
Аланія приваблює туристів чистим морем, пляжем та місцевими туристичними пам'ятками
Аланія приваблює туристів чистим морем, пляжем та місцевими туристичними пам'ятками
Аланія приваблює туристів чистим морем, пляжем та місцевими туристичними пам'ятками
Кизил Куле - старовинна башта в турецькому місті Аланья. Будівля вважається символом міста. Її зображення використовується на міському прапорі.

Аланія - курортне містечко на півдні Туреччини (провінція Анталія), що омивається Середземним морем. Тисячі туристів з Європи щороку заповнюють широкі пляжі цієї "Турецької Рів'єри". Більшість з них - громадяни Німеччини. Є також росіяни, українці, білоруси та представники інших країн колишнього Радянського союзу.

За легендою, саме в Аланії відпочивала цариця Клеопатра. Римський полководець Марк Антоній подарував їй тут власний пляж. Він простягається містом на 2 км. Отримав відзнаку "Блакитний прапор" за чистоту води та прибережної лінії. Вважається, що пісок сюди привезли із самої батьківщини цариці - долини Нілу, що в Єгипті.

В той же час, Аланія відома не лише пляжним відпочинком. Більшість туристів приїжджають, щоб помилуватися красою природи та краєвидами, що відкриваються згори міста. Тут можна провести активний відпочинок, подорожуючи околицями. Або оглянути пам'ятки античних часів.

В Аланії є кілька місць, які туристи відвідують з року в рік, і вони користуються незмінною популярністю.

1. Печера Дамлаташ

Автор: memphistours.com
  Печера Дамлаташ знаходиться на глибині 14 м під землею
Печера Дамлаташ знаходиться на глибині 14 м під землею

Її випадково відкрили 1948 року. Тут постійно тримається однакова температура 22-23º С та вологість у межах 95%. Лікарі рекомендують відвідувати її астматикам та людям з хворобами дихальних шляхів. Знаходиться на глибині 14 м, тому її без шкоди для здоров'я можуть відвідувати діти .

2. Аланія Телеферік - фунікулер, як називають його місцеві мешканці. Насправді є канатною дорогою

Автор: antalya-dolphinarium.com
  Фунікулер має довжин 900 м і піднімається на висоту  240 м
Фунікулер має довжин 900 м і піднімається на висоту 240 м

Розпочала свою роботу у серпні 2017 року. Кабінки з панорамним оглядом підіймають пасажирів на висоту 240 м. Загальна протяжність дороги складає 900 м. Нагорі знаходиться захисний мур. Він втратив своє первісне призначення і перетворився на туристичну атракцію. Поруч знаходяться приватні будинки для оренди, магазини, кав'ярня ми та мечеть. Ціна в обидва боки для дорослого коштуватиме 15 лір (близько $3,5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, аби зробити пропозицію коханій

3. Маріна - порт з сотнями різних кораблів.

Автор: Юлія Шеко
  Маріна - набережна з сотнями різноманітних яхт
Маріна - набережна з сотнями різноманітних яхт

Серед них можна зустріти екскурсійні, приватні та VIP-яхти для відпочинку високопосадовців. З цього місця можна відправитися на морську оглядову екскурсію містом Аланія та побачити її печери – піратську, фосфорну, Дамлаташ та печеру Закоханих. Вартість відрізняється в залежності від типу корабля та сезону і складає від $30 на дорослого.

Аланія - вічнозелене місто. Температура ніколи не спускається нижче нуля, а банани, які одним із символів міста, плодоносять цілий рік.

Щороку на Закарпаття приїздять тисячі туристів із різних країн Європи. У минулому році був рекорд - 2 млн. людей. Найбільше їдуть дивитися, як цвіте сакура в Ужгороді наприкінці квітня. Серед них - Ужгородський замок, філармонія, набережна річки Уж та ботанічний сад.

Зараз ви читаєте новину «Унікальна печера та VIP-яхти - що подивитися в турецькій Аланії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути