четвер, 19 серпня 2021 17:44

Юний футболіст загинув, утікаючи від талібів. Його тіло знайшли в шасі літака

Юний футболіст загинув, утікаючи від талібів. Його тіло знайшли в шасі літака
19-річний хлопець помер, чіпляючись за шасі літака, що злітав / East2West News

олишній футболіст молодіжної збірної Афганістану загинув, коли застряг у шасі американського евакуаційного літака в понеділок, 16 серпня. Він намагався врятуватися втечею від талібів, які днем ​​раніше захопили Кабул.

Тіло 19-річного Закі Анварі виявили в шасі транспортного літака C-17, коли той прибув до Катару після вильоту з Кабула. При зльоті з аеропорту афганської столиці в понеділок зневірені афганці чіплялися за фюзеляж літака. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики "Талібану" оголосили про створення "Ісламського Емірату Афганістан"

Спортсмен був серед кількох, хто загинув після того, як виліз на літак, який злітав. На відео видно, як тіла падають на землю, коли літак піднімається в небо. Молоді люди сидять під турбіною літака, коли той мчить злітно-посадковою смугою, а потім падають і розбиваються.

Пізніше ВПС США заявили: пілоти вирішили продовжити зліт, тому що літак був оточений людьми і ситуація з безпекою навколо нього швидко погіршувалася. Відтак екіпаж вирішив покинути летовище якомога швидше.

Смерть Анварі підтвердило Головне управління фізичного виховання і спорту Афганістану. Футболіст кинувся в аеропорт за кілька годин після того, як Кабул захопили таліби. Він разом з тисячами інших побіг на злітно-посадкову смугу, а потім погнався за літаком ВПС США, попри попереджувальні постріли.

Підліток ходив у престижну школу Кабула і був у національній молодіжній збірній із 16 років. В останньому пості на Facebook Анварі написав: "Ви художник свого життя. Не давайте пензлі нікому!"

З неділі в аеропорту Кабула загинули 12 осіб. Декого розчавили в тисняві, коли перелякані афганці втікали від вогню військових, дехто загинув, чіпляючись за літак, декого застрелили. Понад 2200 західних дипломатів та інших цивільних евакуювали з Афганістану військовими рейсами після того, як таліби захопили Кабул.

Зараз ви читаєте новину «Юний футболіст загинув, утікаючи від талібів. Його тіло знайшли в шасі літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути