Ексклюзиви
четвер, 16 січня 2020 07:54

Україну пообіцяли позбавити будь-якої допомоги США

Україну пообіцяли позбавити будь-якої допомоги США
Соратник особистого адвоката президента повідомив, що зустрічався з офіційними особами, в тому числі зі старшим помічником президента України Володимира Зеленського, і дав зрозуміти, що він був там "від імені Руді Джуліані і президента Сполучених Штатів" Фото: Forbes.ru

Соратник особистого адвоката президента США Руді Джуліані - Лев Парнас, який вважає себе представником Дональда Трампа, заявив, що США припинять допомагати Україні, якщо Київ не оголосить про початок розслідування відносно колишнього віце-президента Джо Байдена.

"Сенс був такий: це стосувалося не тільки військової допомоги. Це стосувалося будь-якої допомоги", - заявив він в інтерв'ю MSNBC, пише Інтерфакс.

Соратник особистого адвоката президента повідомив, що зустрічався з офіційними особами, в тому числі зі старшим помічником президента України Володимира Зеленського, і дав зрозуміти, що він був там "від імені Руді Джуліані і президента Сполучених Штатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили переписку соратника Трампа з командою Зеленського та Коломойським

Отримання Україною допомоги від США, на думку Парнасу, залежало від початку розслідування щодо Байдена і його сина Хантера, який був членом правління української компанії Burisma.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, який мав місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування відносно екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгресс.В Сенаті будуть вирішувати, чи дійсно слід усувати Трампа з посади. Більшість в Сенаті (53 місця) зараз належить партії Трампа - республіканцям. На цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде, швидше за все, заблокована.

Зараз ви читаєте новину «Україну пообіцяли позбавити будь-якої допомоги США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути