Ексклюзиви
субота, 18 грудня 2021 03:35

Українських хакерів підозрюють у створенні віруса-вимагача HelloKitty

Українських хакерів підозрюють у створенні віруса-вимагача HelloKitty
HelloKitty могли створити українські хакери. Фото: therecord

ФБР підозрює, що учасники хакерської групи, творці та оператори вірусу-вимагача HelloKitty - українці. І діють з території України.

Про це у своєму повідомленні заявила американська медична організація "Орегонська група анестезіологів", повідомляє The Record.

ФБР повідомило про вилучення облікового запису, що належить HelloKitty, "українській хакерській групі, яка містила файли пацієнтів та співробітників ОГА".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакера з України судитимуть у США

Хоча програма-вимагач HelloKitty, також відома як FiveHands, активна з січня 2021 року, подробиці про можливе місцезнаходження керуючих нею хакерів раніше не розголошувалися.

Раніше криптобіржа BitMart повідомила, що зазнала злому, внаслідок якого втратила криптовалюту на суму $150 млн. Засновник і генеральний директор біржі Шелдон Ся підтвердив інцидент і уточнив, що вразливість була пов'язана з гарячими гаманцями Ethereum (ETHin).

HelloKitty virus - це вид шкідливого програмного забезпечення -вимагача, призначеного для блокування будь-якого доступу до системи, доки користувач не сплатить необхідну суму грошей.

Вірус інформує своїх жертв про те, що всі файли на їх PU будуть назавжди видалені, але цього можна уникнути, сплативши викуп.

Як тільки HelloKitty virus потрапляє на комп`ютер, він заражає весь простір ПК. Він шифрує важливу інформацію (документи, фотографії, відео), після чого з`являються повідомлення з вимогою викупу та адресою, на яку слід надіслати гроші.

Зараз ви читаєте новину «Українських хакерів підозрюють у створенні віруса-вимагача HelloKitty». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути