пʼятниця, 03 червня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна в Радбезі ООН: Завершальним акордом війни стане трибунал для Путіна, Шойгу і Лаврова

Україна в Радбезі ООН: Завершальним акордом війни стане трибунал для Путіна, Шойгу і Лаврова
Радник постпредства України на Радбезі ООН Сергій Дворник.

100 днів опору Збройних сил України та всього українського народу ясно показали, що війна закінчиться поразкою Російської Федерації.

Про це йшлося в заяві української делегації в ООН. Її озвучив радник постпредства України Сергій Дворник, пише Укрінформ.

Він нагадав, що Україна підтримала ідею створення спеціального кримінального трибуналу для покарання за злочини РФ проти України.

"Такий трибунал стане завершальним акордом війни для Путіна, Шойгу, Герасимова, Лаврова та інших російських воєнних злочинців. Після 100 днів мужнього опору ЗСУ і всього українського народу ясно, що ця неспровокована й невиправдана агресивна війна закінчиться поразкою Росії. Поразкою, яка стане перемогою для всього цивілізованого світу", - зауважив Дворник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Путіна продовжує вбивати українських дітей: оновили дані

За його словами, щодня в Україні скоюється майже 200-300 воєнних злочинів, а загальна їхня кількість від початку вторгнення перевищує 15 тис. Тільки в Київській області після відступу російської армії знайшли 1200 тіл убитих мирних жителів. Кількість жертв серед цивільного населення в Маріуполі можна буде підрахувати лише після деокупації міста, додав дипломат

За його даними, слідчі вже зареєстрували 1042 кримінальні провадження за фактами злочинів, скоєних проти дітей під час вторгнення. Встановили особи 11 російських військовослужбовців, підозрюваних у жорстокому поводженні з дітьми.

Наголошується, Україна продовжуватиме боротися за повернення більш як 230 тис. українських дітей, насильно депортованих до Росії.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія зайняла райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді президент Росії Володимир Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.

Зараз ви читаєте новину «Україна в Радбезі ООН: Завершальним акордом війни стане трибунал для Путіна, Шойгу і Лаврова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути