Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 05:17

Україна отримала несподівану пропозицію на саміті миру

Україна отримала несподівану пропозицію на саміті миру
Омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що на саміті обговорювали повернення українських полонених з Росії. Фото: eastnews.ua

Під час Саміту миру у Швейцарії Україна несподівано отримала пропозиції допомоги з боку тих держав, які вважаються лояльними до Росії.

Питання стосувалося повернення викрадених російськими окупантами українців. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни передумали підтримувати комюніке саміту миру

Водночас, омбудсмен не уточнив, які саме країни зробили відповідну пропозицію.

"Деякі країни, які традиційно мають гарні стосунки з РФ, вперше заявили, що вони готові запропонувати свої канали комунікації з російською стороною. Я не можу поки назвати ці країни, але скажу відверто, що ми не очікували саме від таких країн, таких позицій", – сказав Лубінець.

Він розповів, що питання повернення українських полонених з Росії обговорювалося у закритому режимі. Це дозволило багатьом країнам висловити свою справжню думку з приводу дій Росії і презентувати напрацювання щодо повернення українців.

Наразі Україна зафіксувала 130 тис. воєнних злочинів, скоєних російським військовими. Про це сказав Генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, ці злочини є не випадковими, а цілеспрямованою політикою на знищення української держави та української ідентичності.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала несподівану пропозицію на саміті миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути