Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 09:40

Україна не має "плану Б" на випадок припинення допомоги Заходу - Кулеба

Україна не має "плану Б" на випадок припинення допомоги Заходу - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував затримку допомоги Заходу. Фото: ukrinform.ua

Україна активно працює над гарантуванням подальшої військової підтримки від Заходу.

Альтернативи у випадку, якщо допомога припиниться, немає. Про це в інтерв'ю CNN сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

На питання, яким є в України "план Б" для компенсації нестачі зброї, яку вона не може отримати від західних країн, Кулеба сказав: "У нас немає "плану Б". Ми впевнені в "плані А".

"Україна завжди буде боротися з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек НАТО, те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав п'ять кроків для Заходу, які допоможуть Україні перемогти

За його словами, в разі "теоретичної перемоги" РФ в Україні "інші лідери в усьому світі матимуть спокусу піти слідами Росії", і це вимагатиме від США "набагато, набагато вищої ціни".

"Ті, хто у своїх зовнішньополітичних розрахунках вважає, що Путін не наважиться напасти на країну НАТО, якщо він побачить, що він може досягти успіху в Україні, роблять величезну помилку і повинні змінити роботу. Тож якою б не була ціна сьогодні, ціна всього, що буде, якщо Україна не отримає допомоги сьогодні, буде набагато, набагато вищою. І ось чому ми віримо в "план А", ми працюємо над "планом А", і ми його втілимо", – зазначив Кулеба.

Конгрес США до кінця 2023 року так і не схвалив додаткове фінансування допомоги для України, через що Білий дім не може оголошувати наступні пакети військової допомоги. У Євросоюзі також тривають дискусії щодо схвалення чотирирічного фонду підтримки для України на €50 млрд.

Західні партнери мають надати Україні ракети великої дальності для ударів по території Росії. Так вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, партнери України мають відповісти на масований ракетний удар вранці 2 січня "мовою, зрозумілою диктатору Володимиру Путіну".

Зараз ви читаєте новину «Україна не має "плану Б" на випадок припинення допомоги Заходу - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути