Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 09:20

Кулеба назвав п'ять кроків для Заходу, які допоможуть Україні перемогти

Кулеба назвав п'ять кроків для Заходу, які допоможуть Україні перемогти
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Захід допомогти Україні перемогти. Фото: slovoidilo.ua

Захід має прискорити ухвалення рішень для продовження підтримки України в захисті від російської агресії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав п'ять кроків, які він чекає від Заходу. Вони мали б великий сенс та допомогли б Україні перемогти Росію. Про це міністр сказав в інтерв'ю CNN.

"Під час холодної війни коаліція, яка перемагала СРСР та його союзників, за всіма показниками була набагато слабшою, ніж коаліція, яка зараз допомагає Україні перемогти російську агресію", - сказав Кулеба.

За його словами, зараз сукупний ВВП України та її союзників у 21 раз перевищує сукупний ВВП Росії, а союзників в РФ дуже мало, тому є достатньо ресурсів, щоб надати Україні допомогу, про яку просить Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена оцінили готовність Путіна до переговорів з Україною

На думку Кулеби, все, що Захід має зробити, - це почати вірити в себе та в свою здатність перемогти, де час має значення, адже Україна не може сидіти та чекати, спостерігаючи за нескінченними дискусіями щодо підтримки Києва.

"Ми закликаємо всіх прискорити ухвалення рішень, які очікують на розгляд, оскільки Захід показав, що здатен захищати демократію. Що потрібно зробити - так це активізувати та прискорити зусилля", - додав Кулеба.

Раніше він вказав, що країни Заходу можуть здійснити п'ять кроків у відповідь на російську агресію. Зокрема, прискорити надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів; надати Україні бойові безпілотники всіх типів; надати Україні ракети дальнього радіуса дії 300 км+; схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні; ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

Західні партнери мають надати Україні ракети великої дальності для ударів по території Росії. Так вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, партнери України мають відповісти на масований ракетний удар вранці 2 січня "мовою, зрозумілою диктатору Володимиру Путіну".

Зараз ви читаєте новину «Кулеба назвав п'ять кроків для Заходу, які допоможуть Україні перемогти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути