вівторок, 20 березня 2018 11:19

"Укладання контракту з Україною неминуче" - в Росії труднощі з транзитом газу

"Укладання контракту з Україною неминуче" - в Росії труднощі з транзитом газу
Після запуску газопроводу "Північний потік-2" Газпрому доведеться домовлятися з Україною про транзит Фото: static.espreso.tv

Газпрому доведеться домовлятися з Україною про транзит після запуску газопроводу "Північний потік-2".

2020 року росіяни не зможуть обійтися без української газотранспортної системи для транзиту в Європу. Наземна інфраструктура в ЄС ще не буде готова до прийому газу "Північного потоку-2", пише "Комерсант".

"До кінця 2019-го, коли закінчується контракт на транзит газу через Україну, Газпром зможе прокачати через Nord Stream 2 не більше 34 мільярдів кубометрів з проектних 55 мільярдів кубометрів. Таким чином, укладання нового транзитного контракту з Україною неминуче", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як розвиватиметься газовий конфлікт між Україною і Росією

Газпром може до 2024 року забезпечити повне завантаження Nord Stream 2 і двох ниток "Турецького потоку". Це, ймовірно, дозволить компанії відмовитися від українського маршруту для забезпечення портфеля довгострокових контрактів (майже 180 млрд кубометрів на рік), вважає Симон Пірані з Оксфордського інституту енергетичних досліджень.

Із огляду на зростання попиту на російський газ, компанія "на практиці не зможе повністю закрити двері для українського транзиту", навіть коли зазначені газопроводи побудують.

Президент України Петро Порошенко планує найближчим часом відвідати Німеччину для обговорення питання будівництва "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «"Укладання контракту з Україною неминуче" - в Росії труднощі з транзитом газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути