вівторок, 11 травня 2021 13:28

"Убити величезну кількість біосміття й застрелитися" - моторошні подробиці стрілянини в школі

"Убити величезну кількість біосміття й застрелитися" - моторошні подробиці стрілянини в школі
Нападник, який влаштував стрілянину в школі, вважав себе богом, який має винищити все "біосміття" у світі. Фото: korrespondent

19-річний підозрюваний у нападі на школу №175 у Казані напередодні нападу вів Telegram-канал, в якому писав про свої наміри.

Про це повідомило ТАСС.

11 травня нападник пройшов з автоматичною зброєю через головний вхід школи й одразу відкрив вогонь. Зброя в хлопця нібито була офіційно зареєстрована наприкінці квітня.

Правоохоронці виявили блог нападника в Telegram і почали його перевіряти. На канал були підписані всього чотири людини. Він створив його 6 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестикласниця влаштувала стрілянину в школі. Є постраждалі

"Я, як бог, хочу, щоб усі визнали себе своїми рабами. Я з'явився в цей світ у подобі людини, щоб позбутися всіх вас", - ідеться в одній із публікацій.

Уранці 11 травня він опублікував повідомлення про те, що має намір "убити величезну кількість біосміття й застрелитися".

Зараз слідство проводить психолого-психіатричну експертизу.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що в затриманого є спільник, який утримував кількох заручників. Проте в МВС заявили, що нападник влаштував стрілянину в школі самотужки.

У Казані, Росія, 19-річний хлопець влаштував стрілянину й вибухи в школі №175. Він чотири роки тому закінчив цей навчальний заклад. Унаслідок нападу померли щонайменше 11 людей.

Зараз ви читаєте новину «"Убити величезну кількість біосміття й застрелитися" - моторошні подробиці стрілянини в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути