Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 21:20

У якій країні Європи найбільше п'ють алкоголь. Цікава статистика

У якій країні Європи найбільше п'ють алкоголь. Цікава статистика
Найбільше споживання алкоголю спостерігається у Румунії, де чоловіки споживають еквівалент 1365 пінт пива на рік. Фото: pixabay.com

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, європейці є найбільшими любителями спиртного у світі, вживаючи у середньому 9,2 л чистого алкоголю на рік (еквівалент 460 пінт).

Середній показник по світу становить 5,5 л (275 пінт) на особу. Про це повідомив британський таблоїд The Daily Mail.

Найбільше споживання алкоголю спостерігається у Румунії, де чоловіки споживають еквівалент 1365 пінт пива на рік, а жінки - 500 келихів вина.

Румуни п'ють у середньому 4,6 одиниці алкоголю на день, що майже дорівнює двом із половиною пінтам пива або трьом келихам вина. У той час як Туреччина, завдяки високим податкам на алкоголь і обмеженню його доступності, споживає найменше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка доза алкоголю може призвести до раку

Велика Британія посідає 18-те місце з 51 європейської країни за рівнем споживання алкоголю: у середньому жителі країни вживають 2,9 одиниці (23,5 г чистого алкоголю) на день або 20,3 одиниці на тиждень - це приблизно 10 пінт пива або 13 келихів вина.

У Великій Британії різко зросла кількість смертей, пов'язаних із алкоголем, що пов'язано з пошкодженням печінки та інших органів.

За даними ВООЗ за 2019 рік, британські чоловіки споживають еквівалент 17 л чистого алкоголю на рік, тоді як жінки - 4,9 л. Одна одиниця алкоголю дорівнює 10 мл чистого спирту.

Річне споживання алкоголю в Італії становить 635 кухлів пива або 233 келихи вина. Албанія споживає ще менше - 420 кухлів пива або 127 келихів вина на рік.

Загалом по Європі чоловіки споживають майже вчетверо більше чистого алкоголю (14,9 літра) порівняно з жінками (чотири літра) на рік.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, шкідливі звички, перероблена їжа і викопне паливо стають причиною смерті 2,7 млн людей на рік у Європі, що становить близько 24,5% від загальної кількості смертей.

Зараз ви читаєте новину «У якій країні Європи найбільше п'ють алкоголь. Цікава статистика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути