субота, 27 листопада 2021 15:24

У Швейцарії голосуватимуть за скасування Covid-сертифікатів

У Швейцарії голосуватимуть за скасування Covid-сертифікатів
Швейцарія проведе референдум щодо відміни Covid-сертифікатів. Фото: lexinform

28 листопада у Швейцарії відбудеться референдум, на якому одним із питань буде скасування деяких коронавірусних обмежень.

У країні один із найнижчих показників вакцинації у Західній Європі, повністю вакциновано менше двох третин населення. Про це повідомляє ВВС.

Від початку пандемії суворих обмежень у країні не було - люди могли виходити на прогулянку будь-коли, школи закривали лише на кілька тижнів.

Влітку у Швейцарії запровадили ковід-сертифікат. У вересні він став обов'язковим для відвідування барів, кафе, ресторанів, кінотеатрів, музеїв, спортивних заходів та очних занять в університеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невакцинованих службовців і соцпрацівників почнуть відсторонювати від роботи

Таким чином людей хотіли спонукати до вакцинації, натомість багато хто вийшов на протести. Згодом зібрали підписи, щоб оскаржити ковід-сертифікат на референдумі.

Зі зростанням кількості випадків захворювання лікарням рекомендували збільшити кількість місць у палатах інтенсивної терапії. У відповідь профспілки медсестер заявили, що у лікарнях і так не вистачає персоналу для догляду за пацієнтами і зібрали підписи щодо національного референдуму з вимогою збільшення інвестицій та поліпшення умов праці.

Опитування громадської думки свідчать, що майже 70% респондентів проголосують за вимоги медсестер. 60% виборців мають намір проголосувати за ковід-сертифікат, а разом з ним і зберегти чинні обмеження.

В Україні утилізують понад 400 тис. доз вакцини AstraZeneca проти коронавірусу. Її термін придатності закінчився 30 жовтня.

Препарат AstraZeneca, який утилізують, передали Україні як гуманітарну допомогу з Європи. Один із регіонів, де вакцина піде у смітник, Волинь - 20 тис. доз.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії голосуватимуть за скасування Covid-сертифікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути