вівторок, 15 січня 2019 20:40

У США звинуватили українських хакерів

У США звинуватили українських хакерів
Хакерів звинувачують у викраденні інформації. Фото: УНІАН

Влада США висунула звинувачення українському хакеру і ще кільком особам у зв'язку з проникненням в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США.

У вересні 2017 року Комісія заявила про виявлення зламу своєї корпоративної бази даних Edgar. Її використовують компанії, які керують капіталами, повідомляє Reuters.

Влада США заявила, що 27-річний Олександр Єременко з Києва та інші його спільники отримали тисячі документів, в тому числі приблизно 157 оголошень про доходи, зламавши Edgar через литовський сервер. Вони поділилися ними з мережею трейдерів.

Ці трейдери, що складаються з восьми чоловік і компаній в США, Росії та Україні, потім отримали незаконний прибуток у розмірі понад $4,1 млн, торгуючи зламаною інформацією в період з травня по жовтень 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові заарештували студента-хакера

В обвинувальному акті з 16 пунктів, поданому до окружного суду США в Ньюарку, штат Нью-Джерсі, Міністерство юстиції США звинуватило Єременка та Артема Радченка, ще одного українського громадянина, який, за його словами, залучав трейдерів до незаконної діяльності, в комп'ютерному шахрайстві та інших злочинах. SEC подала відповідні цивільні обвинувачення проти Єременка і ще восьми підозрюваних. Згідно з судовими документами, Єременко знаходиться на свободі з моменту пред'явлення йому в 2015 році кримінального звинувачення в крадіжці понад 150 000 закритих корпоративних прес-релізів від дистриб'юторів Business Wire, Marketwired і PR Newswire.

Кіберполіція викрила хакерів, які ошукали українців на понад 5 мільйонів гривень. Злочинна група складалася з чотирьох осіб віком від 26 до 30 років.

Зараз ви читаєте новину «У США звинуватили українських хакерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути