пʼятниця, 27 квітня 2018 19:12

У Львові заарештували студента-хакера

У Львові заарештували студента-хакера
Львівський студент створював віруси. Фото: поліція

20-річного студента викрили співробітники кіберполіції у Львові. Він створював і продавав шкідливе програмне забезпечення.

Юнак винайшов вірус, який викрадав дані з браузерів та запам'ятовував натискання на клавіатуру. Призначений для викрадення даних з браузерів і записів усіх натискань клавіатури, повідомляє поліція Львова.

"Шкідливе програмне забезпечення працювало з вбудованим клавіатурним шпигуном. Він записував усі натискання символів на клавіатурі і при кожному 350-му натисканні відправляв ці дані на запрограмований електронний ящик. Також він сканував директорії, що містять настройки веб-браузерів, збережені логіни і паролі від веб-ресурсів і відправляв їх на ту ж електронну пошту або ftp сервер", - повідомляють в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські хакери атакували сайти терористів

Юнак використовував IP-адреси університету, в якому навчався. Брав по $5 з кожного клієнта.

У хлопця вилучили комп'ютер і банківську картку, за допомогою якої він отримував готівку. Все це відправили на експертизу. За її результатами приймуть рішення про оголошення студенту про підозру. Відкрили кримінальне провадження.

Працівники СБУ разом із співробітниками Генеральної прокуратури виявили у столиці офіс кремлівських хакерів. Комп'ютерні зловмисники виконували накази ФСБ, організовуючи кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури, державні та банківські установи України. Хакери використовували сервіси анонімізації повідомлень, аби приховати дентифікації атак.

Зараз ви читаєте новину «У Львові заарештували студента-хакера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути