Ексклюзиви
четвер, 13 жовтня 2022 07:59

У США зробили заяву про можливість переговорів з РФ від імені України 

У США зробили заяву про можливість переговорів з РФ від імені України 
США дотримуватимуться політики "жодних переговорів про Україну без України", заявили у Держдепі країни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки не збираються вести діалог з Росією про врегулювання конфлікту від імені офіційного Києва, як того б хотів Кремль.

Вашингтон продовжать дотримуватися політики "жодних переговорів про Україну без України". Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу 12 жовтня, передає Укрінформ.

"Ми чітко зазначимо, що роль уряду Сполучених Штатів не полягає в тому, щоб вести переговори від імені будь-якої іншої країни, зокрема від імені України", – сказав Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на резолюцію Генасамблеї ООН

Якщо буде можливість для діалогу й дипломатії, щоб покласти край війні, це має відбутися між Україною та Росією, наголосив він.

"Ми не ухвалюватимемо рішень і не збираємося вести переговори від імені України чи будь-якої іншої країни", – сказав Прайс.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва нібито відкрита для переговорів із Заходом щодо України, але "досі не має серйозних пропозицій щодо переговорів".

У Вашингтоні відреагували на це. Назвали "позерством" заяви російської сторони про начебто готовність до мирного діалогу на тлі ракетних ударів по мирних українських містах.

Президент США Джо Байден не бачить сенсу в зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним на саміті G20 в Індонезії. Водночас усе залежатиме від того, про що захоче говорити очільник Кремля, заявив Байден.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили заяву про можливість переговорів з РФ від імені України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути