Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров заявив, що Росія готова говорити із Заходом про Україну – у Байдена відреагували

Лавров заявив, що Росія готова говорити із Заходом про Україну – у Байдена відреагували
Голова МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що Москва нібито відкрита для переговорів із Заходом щодо України. Фото: facebook.com/MIDRussia

Слова міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Кремль готовий до переговорів із Заходом, є "позерством".

Лавров зробив таку заяву через кілька годин після масованого ракетного удару Росії по Україні. Про це заявив речник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс на брифінгу 11 жовтня.

"Були уражені дитячі майданчики та школи, багатоквартирні будинки, дороги, мости, теплова інфраструктура. Коли ви оцінюєте ці коментарі, ви повинні враховувати цей контекст. І я думаю, що коли ви берете до уваги цей контекст, він каже вам усе, що вам потрібно знати про російську позицію та позерство Росії. Ми розглядаємо це як позерство", – сказав Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США найближчим часом перерахують Україні $4,5 млрд

Він зазначив, що США не розглядають слова Лаврова як конструктивну та легітимну пропозицію вести діалог.

Прайс наголосив, що Вашингтон підтримуватиме Україну і нічого не обговорюватиме без неї.

"Ми підтримуватимемо Україну, коли виникне цей стіл переговорів. Поки цього не станеться, нашим першочерговим завданням є надання Україні тієї допомоги, якої вона потребує, і ми продовжуватимемо це робити", – резюмував він.

Раніше Лавров сказав, що Москва нібито відкрита для переговорів із Заходом щодо України, але "досі не отримала серйозних пропозицій щодо переговорів".

30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Володимиром Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошення Путіним анексії чотирьох частково окупованих областей України.

4 жовтня Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони, яким передбачена відмова від переговорів із Путіним.

Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявили 1 жовтня в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Лавров заявив, що Росія готова говорити із Заходом про Україну – у Байдена відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути