вівторок, 04 жовтня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський підписав рішення РНБО про неможливість переговорів із Путіним

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони (РНБО), що стало відповіддю на "спробу Росії анексувати території" України.

Зокрема, указ передбачає неможливість проведення переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це йдеться на сайті голови держави 4 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина висловилася щодо мирних переговорів між Києвом і Кремлем

Документ датований 30 вересня і набирає чинності з дня його опублікування.

"Констатувати неможливість проведення переговорів із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. В умовах ескалації з боку Російської Федерації уряд має забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні", – йдеться в указі.

Автор: president.gov.ua
  Перший пункт рішення РНБО, який підписав президент Володимир Зеленський, передбачає "констатувати неможливість переговорів із Володимиром Путіним"
Перший пункт рішення РНБО, який підписав президент Володимир Зеленський, передбачає "констатувати неможливість переговорів із Володимиром Путіним"

30 вересня Зеленський повідомив про вступ України до НАТО в прискореному режимі. Також сказав, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошення Путіним анексії чотирьох частково окупованих областей України.

Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявили 1 жовтня в Офісі президента.

З 23 до 27 вересня Росія незаконно провела на окупованих територіях України "референдуми" про приєднання до складу Росії. Вони відбувалися під контролем озброєних російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

30 вересня Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей.

4 жовтня російська Дума одноголосно "ратифікувала" незаконну анексію Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Ідеться про фіктивні договори "про прийняття до складу Росії".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав рішення РНБО про неможливість переговорів із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути