пʼятниця, 17 вересня 2021 16:17

У США розквітає "епідемія" ожиріння

У США розквітає "епідемія" ожиріння
Колишня перша леді США Мішель Обама відвідує студентів, які готують коктейлі зі свіжих фруктів і овочів, під час екскурсії в середній школі в Нью-Йорку, 5 лютого 2015 року. Вона була в школі, щоб підтримати рішення Фонду Роберта Вуда Джонсона виділити $500 млн на боротьбу з дитячим ожирінням / Getty Images

Згідно з дослідженням уряду США, кількість американських штатів із високим рівнем ожиріння майже подвоїлася за два роки.

За даними центру контролю і профілактиці захворювань США 2020 року 16 штатів повідомили, що 35% дорослого населення страждають на ожиріння. Цей поріг перетнули 12 штатів 2019-го й дев'ять 2018 року. Про це пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці назвали п'ять хвороб, які спричиняє вживання фастфуду

Чотири штати додали у список торік. Більшість штатів із високим рівнем ожиріння - на півдні або середньому заході країни.

Ожиріння класифікується як індекс маси тіла 30 і вище. Воно пов'язане з вищим ризиком серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема серцевими захворюваннями, інсультом, діабетом другого типу, численними різновидами раку й навіть поганим психічним здоров'ям.

З віком можливість ожиріння меншає. У молоді від 18 до 24 років ризик зайвої ваги вчетверо більше, ніж у людей понад 65 років.

Зараз ви читаєте новину «У США розквітає "епідемія" ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути