неділя, 22 серпня 2021 04:28

Фахівці назвали 5 хвороб, які викликає вживання фастфуду

Фахівці назвали 5 хвороб, які викликає вживання фастфуду
Крім ожиріння і надмірної ваги така їжа може спровокувати смертельні хвороби. Фото: Pixabay

За даними Центру з контролю і профілактики захворювання, майже 40% людей регулярно харчуються фастфудом і наражають свій організм на небезпеку. Як відзначають фахівці, крім ожиріння і надмірної ваги така їжа може спровокувати розвиток ще п'яти небезпечних захворювань.

Які захворювання можуть у вас з'явитися, якщо ви регулярно харчуєтеся фастфудом, розповіли на порталі Eatthis.

Серцеві захворювання
Харчування з високим вмістом насичених жирів і оброблених харчових продуктів пов'язані з ризиком розвитку серцевих захворювань. Кардіологи відзначають, що умовно допустима доза насичених жирів на добу – не більше 13 грам. Один гамбургер або порція картоплі фрі – це вже 14 грам. Очищені зерна в таких продуктах підвищують ризик діабету, ожиріння, а кількість натрію можуть спровокувати підвищення кров'яного тиску.

Метаболічний синдром
До складу таких продуктів входить сода, яка у великих кількостях може сильно підірвати ваше здоров'я. Дослідження показують, що часте вживання газованих напоїв з цукром призводять до розвитку метаболічного синдрому – стану, при якому підвищується кров'яний тиск, рівень цукру в крові, рівень тригліцеридів в крові, і зниження рівня холестерину ЛПВЩ (хорошого). Це веде до збільшення об'єму талії, ризику серцевих захворювання, діабету і недоумства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця

Діабет 2 типу
Ожиріння, вживання занадто великої кількості цукру, великої кількості оброблених продуктів – все це пов'язано з ризиком розвитку діабету 2 типу, станом, при якому організм не може належним чином переробити цукор у крові. Це призводить до того, що організм стає більш стійким до інсуліну. Як показують дослідження, фастфуд двічі на тиждень може підвищити ризик інсулінорезистентності в два рази за 15 років.

Гіпертонія
У такій їжі багато жирів, калорій і натрію, які негативно відображаються на кров'яному тиску. Часто вживання підвищує у рази ризик розвитку гіпертонії і підвищеного кров'яного тиску. А це, в свою чергу, несе в собі ризик серцевих нападів та інсультів.

Рак
Як показують дослідження, вживання цукру і обробленого м'яса можуть збільшити ризик розвитку онкології. Продукти фабричного виробництва з високим вмістом насичених жирів, цукру і солі підвищують такий ризик на 12%. У цей список входять солодощі, жири, соуси і оброблені харчові продукти.

Медики назвали вісім найбільш поширених продуктів, які стають причиною 90% випадків харчової алергії.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці назвали 5 хвороб, які викликає вживання фастфуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути