За даними Центру з контролю і профілактики захворювання, майже 40% людей регулярно харчуються фастфудом і наражають свій організм на небезпеку. Як відзначають фахівці, крім ожиріння і надмірної ваги така їжа може спровокувати розвиток ще п'яти небезпечних захворювань.
Які захворювання можуть у вас з'явитися, якщо ви регулярно харчуєтеся фастфудом, розповіли на порталі Eatthis.
Серцеві захворювання
Харчування з високим вмістом насичених жирів і оброблених харчових продуктів пов'язані з ризиком розвитку серцевих захворювань. Кардіологи відзначають, що умовно допустима доза насичених жирів на добу – не більше 13 грам. Один гамбургер або порція картоплі фрі – це вже 14 грам. Очищені зерна в таких продуктах підвищують ризик діабету, ожиріння, а кількість натрію можуть спровокувати підвищення кров'яного тиску.
Метаболічний синдром
До складу таких продуктів входить сода, яка у великих кількостях може сильно підірвати ваше здоров'я. Дослідження показують, що часте вживання газованих напоїв з цукром призводять до розвитку метаболічного синдрому – стану, при якому підвищується кров'яний тиск, рівень цукру в крові, рівень тригліцеридів в крові, і зниження рівня холестерину ЛПВЩ (хорошого). Це веде до збільшення об'єму талії, ризику серцевих захворювання, діабету і недоумства.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця
Діабет 2 типу
Ожиріння, вживання занадто великої кількості цукру, великої кількості оброблених продуктів – все це пов'язано з ризиком розвитку діабету 2 типу, станом, при якому організм не може належним чином переробити цукор у крові. Це призводить до того, що організм стає більш стійким до інсуліну. Як показують дослідження, фастфуд двічі на тиждень може підвищити ризик інсулінорезистентності в два рази за 15 років.
Гіпертонія
У такій їжі багато жирів, калорій і натрію, які негативно відображаються на кров'яному тиску. Часто вживання підвищує у рази ризик розвитку гіпертонії і підвищеного кров'яного тиску. А це, в свою чергу, несе в собі ризик серцевих нападів та інсультів.
Рак
Як показують дослідження, вживання цукру і обробленого м'яса можуть збільшити ризик розвитку онкології. Продукти фабричного виробництва з високим вмістом насичених жирів, цукру і солі підвищують такий ризик на 12%. У цей список входять солодощі, жири, соуси і оброблені харчові продукти.
Медики назвали вісім найбільш поширених продуктів, які стають причиною 90% випадків харчової алергії.
Коментарі