субота, 07 серпня 2021 18:47

Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця

Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця
Дієта на рослинній основі може знизити кров'яний тиск. Фото: pixabay.com

Дотримання веганскої дієти може знизити ризик серцевих захворювань до 52%. Раціон має складатися переважно з продуктій рослинного походження.

Різноманітні фрукти та овочі, цільнозернові, знежирені молочні продукти, риба без шкіри та курка, горіхи і боби допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям у подальшому житті.

І навпаки, дослідники радять молодим людям обмежити споживання насичених жирів, солі, червоного м'яса, солодощів і солодких напоїв, щоб запобігти серцевим нападам в середньому віці.

Учені за Школи громадської охорони здоров'я Університету Міннесоти в Міннеаполісі досліджували раціон 5 тис. людей упродовж 32 років. Результати опублікували в журналі Американської кардіологічної асоціації, передає Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як маски в Instagram змушують лягати під ніж - статистика шокує

Дієта на рослинній основі може знизити кров'яний тиск, підвищити рівень холестерину і допомогти вам схуднути - все це фактори ризику серцевих захворювань.

За 32 роки спостереження дослідники виявили, що у 289 осіб, які брали участь в дослідженні і вживали у більшості продукти тваринного походження, розвинулися серцеві захворювання, зокрема серцевий напад, інсульт, серцева недостатність, серцевий біль у грудях або закупорка артерій.

Також виявили, якщо кожен день з'їдати 50 г обробленого м'яса - бекон, шинка і ковбаси - ризик ішемічної хвороби серця збільшується на 18%.

Світло, яке ми використовуємо ввечері, може заважати худнути. Світлодіодні лампи та електронні гаджети з часом призводять до негативних наслідків. Зокрема, вони впливають на швидкість спалювання жирових клітин уві сні.

Зараз ви читаєте новину «Чому вегани будуть жити довше - які продукти захищають від хвороб серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути