Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2022 05:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У США пояснили, чому українці перемагають росіян

У США пояснили, чому українці перемагають росіян
Українці воюють за свої родини та свободу, тому перемагають. Фото: eastnews.ua

Російським військовим досі не пояснили, за що вони помирають в Україні.

Їхньою єдиною мотивацією залишається матеріальна складова, а саме виплати від держави та можливість вивезти награбоване в Україні. Натомість українці б'ються за власні сім'ї, землю та свободу. Про це сказав постійний представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання організації у Відні.

Постійна зміна цілей так званої "спецоперації" не лише показала розгубленість російської влади перед спротивом українців, але й суттєво вплинула на і так не надто високий бойовий дух її військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зазнають колосальних втрат на двох напрямках: скільки вже "200-х"

"За 200 днів війни російським солдатам так і не змогли чітко пояснити, навіщо вони воюють проти українців. Саме тому РФ програє цю загарбницьку війну. Тепер ми бачимо, як вони кидають свої танки та БМП і біжать - іноді буквально назад до Росії. Російські війська, які знають, що їхній власний уряд ставиться до них як до гарматного м'яса, не мають бажання воювати. Можливо лише за рубль, за пральні машини чи додатковий телевізор, викрадені з українського дому, не інакше. А народ України бореться за захист своїх родин і свободи", - заявив Карпентер.

Постійний представник США при ОБСЄ звернув увагу на різницю, з якою жителі звільнених населених пунктів Харківщини та Херсонщини зустрічали воїнів ЗСУ зараз та окупантів на початку війни.

Це демонструє "зневагу до озброєного загарбника, який приходить, щоб забрати вашу землю та вбити вашу родину", пояснив він.

Українські військові вже звільнили близько 8 тис. кв. км нашої території від російських окупантів. На звільнених територіях затримують колаборантів та видають пенсії за п'ять місяців.

В американському Інституті вивчення війни підтвердили, що українські військові помітно розвинули наступ на кількох напрямках на півдні та сході. Аналітики кажуть, що українські сили досягли значного прогресу.

Зараз ви читаєте новину «У США пояснили, чому українці перемагають росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути