четвер, 25 листопада 2021 17:38

У Росії заявили про наступ Києва на Донбас - МЗС відреагувало

У Росії заявили про наступ Києва на Донбас - МЗС відреагувало
У Росії зробили чергову брехливу заяву про війну на Донбасі. Фото: УНІАН

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Збройні сили України ведуть наступальні дії у деяких районах Донбасу.

Про це пишуть "РИА Новости" із посиланням на Захарову.

"Гарячі голови київського режиму, відчуваючи повну безкарність, виступають за силове розв'язання внутрішньоукраїнської кризи. Нагнітають ситуацію в зоні конфлікту", - сказала Захарова.

Вона стверджує, що про наступальні дії ЗСУ в районі Гранітного й Старомар'ївки нібито свідчать звіти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Прессекретар МЗС України Олег Ніколенко назвав слова Захарової брехнею, пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі вкотре блокували діяльність ОБСЄ

"Російська Федерація взялася з новим завзяттям дискредитувати роботу СММ ОБСЄ. Заяви про нібито наявність в її звітах тверджень про наступальні дії ЗСУ не неправдиві.

Такі інсинуації мають одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам на тлі загострення ними безпекової ситуації на Донбасі та вздовж українського кордону", - пояснив Ніколенко.

Він нагадав, що звіти СММ ОБСЄ свідчать про системні обмеження свободи пересування на тимчасово окупованих територіях, блокування засобів зв'язку і спостереження, загрози особистій безпеці міжнародних спостерігачів саме з боку бойовиків РФ.

Ситуація набула таких безпрецедентних масштабів, що глава СММ ОБСЄ на початку листопада офіційно закликав розблокувати роботу місії в непідконтрольних українському урядові районах. Але Росія цей заклик, як і інші подібні заклики міжнародної спільноти, проігнорувала, підсумував Ніколенко.

Російська Федерація з 15 листопада активно нарощує боєготовність для масштабної ескалації на кордоні з Україною. Для цього перекидає війська й техніку до окупованого нею Криму. Про це свідчать нові дані американської розвідки, які міжнародне інформагентство Bloomberg опублікувало 25 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили про наступ Києва на Донбас - МЗС відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути