пʼятниця, 10 червня 2016 21:20

У Росії більше не продаватимуть алкоголь у великій пластиковій тарі

У Росії більше не продаватимуть алкоголь у великій пластиковій тарі

У Росії заборонили продавати алкоголь у великих пластикових пляшках.

З 1 січня 2017 року в РФ буде заборонено виробляти і продавати гуртом алкоголь в пластикових пляшках об'ємом 1,5 л, повідомляють "РИА Новости".

Більше того, з 1 липня 2017 року буде заборонений і роздрібний продаж такої продукції.

Так, закон про поетапну заборону виробництва та обігу алкоголю в пластикових пляшках ємністю понад півтора літра Держдума РФ прийняла на пленарному засіданні у п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Івано-Франківську варять пиво: усе імпортне, українська — вода й електроенергія

Раніше, влітку 2014 року Держдума прийняла в першому читанні поправки про поетапну відмову від роздрібного продажу алкогольної продукції, насамперед — пива, у великих пластикових пляшках.

Відповідно до початкової редакції закону, продаж в пластику алкоголю з вмістом етилового спирту понад 6% в тарі об'ємом 1,5 літра повинні були заборонити з 1 січня 2015 року, з 1 липня 2015 року — з вмістом спирту більше 5% і об'ємом більше 1 літра, з початку 2016 року — з вмістом спирту більше 4% і ємністю більше 0,5 літра.

Наразі заборона поширюється не тільки на пиво, а й на виробництво і обіг всієї алкогольної продукції в пластику.

Господарюючим суб'єктам надано можливість реалізувати вироблену продукцію протягом шести місяців.

Крім того, законом передбачено запровадження штрафів за роздрібний продаж, виробництво і обіг алкоголю в пластику об'ємом 1,5 літра.

Для посадових осіб такі дії будуть загрожувати штрафом в розмірі від 100 тисяч до 200 тисяч рублів з конфіскацією продукції або без. Для юридичних осіб — від 300 тисяч до 500 тисяч рублів з конфіскацією.

Депутати також прийняли поправку до проекту постанови Думи і рекомендували уряду РФ для зниження масштабу зловживання алкогольною продукцією та профілактики алкоголізму продовжити в 2017 році роботу щодо подальшого переходу на виробництво алкоголю в пластикових пляшках об'ємом менше 1,5 літра.

Раніше повідомлялось, працівники Київблагоустрою зносять алкогольні кіоски на площі Героїв Бресту біля столичного речового ринку.

Зараз ви читаєте новину «У Росії більше не продаватимуть алкоголь у великій пластиковій тарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути