Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 12:43

У різдвяній проповіді Папа Римський засудив жадібність

У різдвяній проповіді Папа Римський засудив жадібність
Папа Римський Франциск провів традиційну проповідь з нагоди Різдва Христового. Фото: Vatican News

Папа Римський Франциск провів традиційну проповідь з нагоди Різдва Христового, яке католики святкують 25 грудня. В цьому році звернення понтифіка було присвячено матеріальному стану людей, повідомляє Vatican News.

"Людина стала жадібною і ненаситною. Володіти, наповнитися речами стає для багатьох сенсом життя. Ненаситна жадібність пронизує людську історію аж до цього парадоксу, коли незначна кількість людей розкішно бенкетують, а багато хто не має хліба", - підсумував він наслідки зазначеного гріха і закликав людей в розвинених країнах жити більш простим і менш матеріалістичним життям.

Папа Римський нагадав, що Ісус Христос народився в бідності в стайні, і це, на його думку, повинно змусити кожного задуматися про сенс життя.

"Перед яслами розуміємо, що життя насичують не блага, а любов; Не ненажерливість, але милосердна любов; не надлишок, щоб ним хизуватися, а простота, яку слід берегти", - підкреслив він, додавши, що народження Христа вказувало на новий спосіб жити "не шляхом споживання і накопичення, а шляхом обміну і роздачі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп змусив 7-річного хлопчика сумніватись в існуванні Санта Клауса

У кінці проповіді понтифік виголосив традиційне різдвяне благословення "Місту і світу" (Urbi et Orbi).

Нагадаємо, 25 грудня християни західного обряду (переважно католики і протестанти) відзначають свято Різдва Христового - одне з найважливіших християнських свят. Цей день в понад 100 країнах світу вважається державним вихідним

Зараз ви читаєте новину «У різдвяній проповіді Папа Римський засудив жадібність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути